• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Čizkejk
Čizkejk, foto: Vladimir Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia

Čizkejk, recept sa jogodama

CityMagazine
26.04.2024. 3 min Recepti

Ovaj kremasti čizkejk sa jagodama je savršen za bilo koju priliku. Treba da ispečete tortu i ostavite je da se hladi sat vremena, a zatim je ohladite u frižideru najmanje 4 sata pre služenja.
Ovaj recept za čizkejk sa jagodama je jednostavan, impresivan i savršen slatkiš za pravljenje kod kuće, piše allrecepies.


Kako napraviti čizkejk sa jagodama


Detaljan spisak sastojaka i korak-po-korak uputstva možete pronaći u receptu ispod, ali evo osnovnih koraka:
Sastojci
Za koru: mleveni keks, puter, beli šećer i cimet
Za fil: jagode, kukuruzni skrob, krem sir, zaslađeno kondenzovano mleko, sok od limuna, ekstrakt vanile i jaja

Kako napraviti domaći čizkejk sa jagodama


Evo kratkog pregleda šta možete očekivati ako ste rešili da pravite ovaj kolač .
Napravite koru i pritisnite je u pleh. Ohladite u frižideru.
Umutite jagode i kukuruzni skrob, zatim kuvajte sos dok ne postane gust i sjajan.
Napravite fil od krem sira sa preostalim sastojcima.
Sastavite čizkejk prema detaljnim uputstvima ispod.
Pecite dok čizkejk ne bude skoro gotov, ohladite i stavite u frižider.
Poslužite sa sačuvanim prelivom od jagoda.

Kako čuvati čizkejk sa jagodama

Najbolje je da ga čuvate u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do četiri dana. Nikada nemojte ostavljati čizkejk van frižidera duže od dva sata. Nivo bakterija će rasti na sobnoj temperaturi, što vas izlaže riziku od trovanja hranom.

Možete li zamrznuti čizkejk?
Da, možete zamrznuti čizkejk sa jagodama. Dozvolite da se čizkejk stegne u frižideru, zatim ga čvrsto umotajte u providnu foliju. Dodajte sloj aluminijumske folije za dodatnu zaštitu. Zamrznite do dva meseca. Odmrznite u frižideru preko noći.


Recept za čizkejk sa jagodama

Sastojci
Kora:
1 ¼ šolje mlevenog keksa
⅓ šolje putera, otopljenog
¼ šolje belog šećera
2 kašičice mlevenog cimeta
Fil:
300 gr isecakanih jagoda
1 kašika kukuruznog skroba
250 gr krem sira
konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka, 400 gr
¼ šolje soka od limuna
½ kašičice ekstrakta vanile
3 jaja
1 kašika vode (opciono)

Uputstva
Napravite koru: Pomešajte keks, puter, šećer i cimet u posudi; dobro promešajte. Utisnite smesu na dno nezamašćenog kalupa za pitu prečnika 23 cm . Stavite u frižider da se ohladi 30 minuta.
Zagrejte rernu na 150 stepeni C.
Napravite fil: Stavite jagode i kukuruzni skrob u blender. Pokrijte i mutite dok ne postane glatko.
Sipajte preliv od jagoda u šerpu i pustite da proključa na jakoj vatri. Kuvajte i mešajte dok se sos ne zgusne i postane sjajan, oko 2 minuta. Sačuvajte 1/3 šolje preliva od jagoda; ostavite da se ohladi. Pokrijte i stavite preostali sos u frižider za serviranje.
Umutite krem sir u posudi mikserom dok ne postane svetlo i penasto; postepeno dodajte kondenzovano mleko. Umešajte sok od limuna i ekstrakt vanile, zatim lagano umešajte jaja na niskoj brzini miksera dok se samo ne sjedine.
Sipajte polovinu smese od krem sira preko kore; stavite polovinu sačuvanog preliva od jagoda po 1/2 kašičice na sloj od krem sira. Pažljivo kašikom rasporedite preostalu smesu od krem sira preko preliva; stavite preostali preliv od jagoda po 1/2 kašičice na vrh. Nožem presecite samo gornji sloj da biste napravili šare sa prelivom od jagoda.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok se centar ne skoro stegne, 45 do 50 minuta.
Ohladite na rešetki 10 minuta. Pažljivo prođite nožem oko ivice kalupa da biste je oslobodili; ohladite sat na sobnoj temperaturi. Stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći pre služenja.

Poslužite sačuvani preliv od jagoda sa kolačem. Ako je sos pregust, umešajte vodu.

Oznake:

čizkejk

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovo je najbolja metoda za podgrevanje pice: Vrh će ostati mekan, a testo hrskavo
Prethodni

Ovo je najbolja metoda za podgrevanje pice: Vrh će ostati mekan, a testo hrskavo

cicvara
Sledeći

Šta je cicvara, šta kačamak, a šta popara? Jednom za svagda da rešimo ovu dilemu

Sledeći
cicvara
29.04.2024.

Šta je cicvara, šta kačamak, a šta popara? Jednom za svagda da rešimo ovu dilemu

Prethodni
25.04.2024.

Ovo je najbolja metoda za podgrevanje pice: Vrh će ostati mekan, a testo hrskavo

Ovo je najbolja metoda za podgrevanje pice: Vrh će ostati mekan, a testo hrskavo

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit 2025
    Exit 2025: Šta sve treba da znate o ovogodišnjem izdanju festivala pre njegovog početka
    CityMagazine
    The Prodigy
    Kada je buka postala sloboda: The Prodigy u Beogradu 1995. i povratak na Exit 2025.
    Miloš Dašić
    ratni film
    Za njega kažu da je najtačniji i najbrutalniji ratni film ikad snimljen: Reditelj je pre 40 godina snimio ovo remek delo i svojevoljno otišao u penziju jer nije morao više ništa da kaže
    CityMagazine
    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖