• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

CityMagazine
31.05.2021. 2 min Recepti

Ukoliko ste ljubitelji croque-monsieur sendviča i voleli biste da ga napravite u kućnim uslovima, imamo pravu stvar za vas. U pitanju je recept koji nam otkrivaju Hleb&kifle, a za koji smo sigurni da će vas oduševiti.

Za croque-monsieur sendvič je potrebno:

  • Hleb&kifle beli tost – 2 parčeta
  • Puter – 20g
  • Bešamel sos 120g
  • Rendana gauda 70g
  • Senf dižon – 10g
  • Praška šunka – 40g

Na samom početku pipremiti bešamel sos. Na vrućoj vatri rastopiti 60g putera, zatim dodati 2 kašike brašna i propržiti, ali da ostane bele boje. Postepeno sipati mleko 400ml i neprestano mešati da se masa sjedini. Kuvati dok se sos ne zgusne i skinuti sa šporeta i ohladiti. Od ove količine se dobije bešamel sos za pet sendviča.

Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

Kada se bešamel sos ohladi sendvič može da se priprema na sledeći način:

  • Jedna kriška Hleb&kifle tosta se premaže sa donje strane sa malo putera a zatim okrene i spusti na pleh koji je predhodno obložen papirom za pečenje
  • Sa gornje strane Hleb&kifle tosta ravnomerno naneti senf dižon u količini 10g
  • Na premazan tost staviti prašku šunku – 2 slajsa ili 40g
  • Preko šunke staviti bešamel sos – 50g
  • Na bešamel ravnomerno rasporediti rendani kačkavalj (gauda) – 30g i preklopiti drugim Hleb&kifle tostom
  • Na preklopljen sendvič po vrhu tosta staviti bešamel sos u količini 70g a zatim i rendanu gaudu 40g

Ovako pripremljen sendvič staviti u rernu i peći ga na 180˚C desetak minuta.

Kada se sendvič ispeče odmah ga servirajte dok je još vruć. Francuzi ga često jedu kao glavno jelo sa salatom.

Prijatno!

Oznake:

francuska kuhinjahleb i kiflesendviči

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Retro kuhinja: Olivije salata
Prethodni

Retro kuhinja: Olivije salata

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu
Sledeći

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu

Sledeći
Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu
02.06.2021.

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu

Prethodni
29.05.2021.

Retro kuhinja: Olivije salata

Retro kuhinja: Olivije salata

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖