• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

CityMagazine
31.05.2021. 2 Mins Read Recepti

Ukoliko ste ljubitelji croque-monsieur sendviča i voleli biste da ga napravite u kućnim uslovima, imamo pravu stvar za vas. U pitanju je recept koji nam otkrivaju Hleb&kifle, a za koji smo sigurni da će vas oduševiti.

Za croque-monsieur sendvič je potrebno:

  • Hleb&kifle beli tost – 2 parčeta
  • Puter – 20g
  • Bešamel sos 120g
  • Rendana gauda 70g
  • Senf dižon – 10g
  • Praška šunka – 40g

Na samom početku pipremiti bešamel sos. Na vrućoj vatri rastopiti 60g putera, zatim dodati 2 kašike brašna i propržiti, ali da ostane bele boje. Postepeno sipati mleko 400ml i neprestano mešati da se masa sjedini. Kuvati dok se sos ne zgusne i skinuti sa šporeta i ohladiti. Od ove količine se dobije bešamel sos za pet sendviča.

Povezani članci

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Bruklin Bekam se pohvalio kulinarskim umećem na Instagramu: Evo kako pravi sendvič

Kada se bešamel sos ohladi sendvič može da se priprema na sledeći način:

  • Jedna kriška Hleb&kifle tosta se premaže sa donje strane sa malo putera a zatim okrene i spusti na pleh koji je predhodno obložen papirom za pečenje
  • Sa gornje strane Hleb&kifle tosta ravnomerno naneti senf dižon u količini 10g
  • Na premazan tost staviti prašku šunku – 2 slajsa ili 40g
  • Preko šunke staviti bešamel sos – 50g
  • Na bešamel ravnomerno rasporediti rendani kačkavalj (gauda) – 30g i preklopiti drugim Hleb&kifle tostom
  • Na preklopljen sendvič po vrhu tosta staviti bešamel sos u količini 70g a zatim i rendanu gaudu 40g

Ovako pripremljen sendvič staviti u rernu i peći ga na 180˚C desetak minuta.

Kada se sendvič ispeče odmah ga servirajte dok je još vruć. Francuzi ga često jedu kao glavno jelo sa salatom.

Prijatno!

Tags:

francuska kuhinjahleb i kiflesendviči

Povezani članci

Imamo ideju za večeru: Kroketi od palente, hrskavo i preukusno

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Retro kuhinja: Olivije salata

Next

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu

Next
02.06.2021.

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu

Previews
29.05.2021.

Retro kuhinja: Olivije salata

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖