• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

CityMagazine
31.05.2021. 2 min Recepti

Ukoliko ste ljubitelji croque-monsieur sendviča i voleli biste da ga napravite u kućnim uslovima, imamo pravu stvar za vas. U pitanju je recept koji nam otkrivaju Hleb&kifle, a za koji smo sigurni da će vas oduševiti.

Za croque-monsieur sendvič je potrebno:

  • Hleb&kifle beli tost – 2 parčeta
  • Puter – 20g
  • Bešamel sos 120g
  • Rendana gauda 70g
  • Senf dižon – 10g
  • Praška šunka – 40g

Na samom početku pipremiti bešamel sos. Na vrućoj vatri rastopiti 60g putera, zatim dodati 2 kašike brašna i propržiti, ali da ostane bele boje. Postepeno sipati mleko 400ml i neprestano mešati da se masa sjedini. Kuvati dok se sos ne zgusne i skinuti sa šporeta i ohladiti. Od ove količine se dobije bešamel sos za pet sendviča.

Croque-Monsieur sendvič: Neponovljiv spoj hrskavog hleba, sočne šunke i rastopljenog sira

Kada se bešamel sos ohladi sendvič može da se priprema na sledeći način:

  • Jedna kriška Hleb&kifle tosta se premaže sa donje strane sa malo putera a zatim okrene i spusti na pleh koji je predhodno obložen papirom za pečenje
  • Sa gornje strane Hleb&kifle tosta ravnomerno naneti senf dižon u količini 10g
  • Na premazan tost staviti prašku šunku – 2 slajsa ili 40g
  • Preko šunke staviti bešamel sos – 50g
  • Na bešamel ravnomerno rasporediti rendani kačkavalj (gauda) – 30g i preklopiti drugim Hleb&kifle tostom
  • Na preklopljen sendvič po vrhu tosta staviti bešamel sos u količini 70g a zatim i rendanu gaudu 40g

Ovako pripremljen sendvič staviti u rernu i peći ga na 180˚C desetak minuta.

Kada se sendvič ispeče odmah ga servirajte dok je još vruć. Francuzi ga često jedu kao glavno jelo sa salatom.

Prijatno!

Oznake:

francuska kuhinjahleb i kiflesendviči

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Retro kuhinja: Olivije salata
Prethodni

Retro kuhinja: Olivije salata

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu
Sledeći

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu

Sledeći
Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu
02.06.2021.

Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu

Prethodni
29.05.2021.

Retro kuhinja: Olivije salata

Retro kuhinja: Olivije salata

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    festival
    Da li se ovo prvi put dešava kod nas: Festival u Srbiji je otkazao izvođača, a fanovi su se zbog toga zapravo obradovali
    CityMagazine
    Exit
    Himna studentskih protesta čuće se večeras na otvaranju Exita: Najpopularnija pesma u Srbiji otvara festival
    CityMagazine
    pevač
    Domaći pevač je bio pozvan na audiciju popularnog benda, ali sankcije su ga sprečile da otputuje: „Ponekad mi je žao, ali takve su bile okolnosti“
    CityMagazine
    ritual
    Priča koja ledi krv u žilama: Horor film „Ritual” u bioskopima od 10. jula
    CityMagazine
    exit 2025
    Exit 2025: Šta sve treba da znate o ovogodišnjem izdanju festivala pre njegovog početka
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖