• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Čupavci
Čupavci, foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Čupavci

CityMagazine
26.12.2023. 2 min Recepti

Čupavci su mali sunđerasti kolači preliveni čokoladom i narendanim kokosom.
Većina ljudi voli ovu tradicionalnu australijsku poslasticu.

Sastojci

Kolač:
2 šolje univerzalnog brašna

4 kašičice praška za pecivo

⅛ kašičice soli

¾ šolje belog šećera

½ šolje neslanog putera, sobne temperature

2 velika jajeta, sobne temperature

1 kašičica ekstrakta vanile

½ šolje mleka
Glazura:
4 šolje šećera u prahu, prosejane

⅓ šolje kakao praha, prosejanog

½ šolje toplog mleka

2 kašike otopljenog neslanog putera

2 šolje rendanog, neslađenog kokosa, ili po potrebi
Uputstvo
Uključite rernu na 190 stepeni Celzijusa. Namastite i pobrašnavite pleh dimenzija 8×12 inča.

Priprema kolača: Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u zdeli.

Umutite šećer i puter u velikoj posudi mikserom dok smesa ne postane svetla, penasta i primetno svetlije boje. Dodajte jedno jaje i mešajte dok se potpuno ne sjedini; dodajte preostalo jaje i vanilu. Dodajte smesu brašna u dva dela, smenjujući sa mlekom, muteći dok se svaki put tek sjedini nakon dodavanja. Sipajte smesu u pripremljeni pleh.

Pecite u unapred ugrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 30 do 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite u plehu 5 minuta, zatim izvrnite na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohladi, otprilike 30 minuta.

Umotajte ohlađeni kolač plastičnom folijom. Postavite ga na radnu površinu na sobnoj temperaturi da se stegne, 8 sati do preko noći.

Kada budete spremni da završite čupavce, pripremite glazuru:
Stavite šećer u prahu i kakao u posudu za mešanje. Dodajte toplo mleko i otopljeni puter, muteći dok glazura ne postane tečna ali ne previše retka.

Odmotajte kolač i isecite ga na 24 kvadrata. Prekrijte radnu površinu papirom za pečenje ili alu folijom, zatim postavite žičanu rešetku preko. Sipajte kokos u plitku posudu.

Viljuškom, umočite svaki kvadrat kolača u glazuru, okrećite dok se ne oblože sa svih strana, zatim uvaljajte u kokos. Stavite na rešetku da se osuši.

Napomena: Rendani kokos je blago osušeni, samleveni kokos. Nije isto kao zaslađeni, rendani kokos.

Nutritivne vrednosti (po porciji)


249 Kalorije
11g Masti
37g Ugljeni hidrati
3g Proteini

Vreme pripreme: 40 min
Vreme kuvanja: 30 min
Dodatno vreme: 8 sati 35 min
Ukupno vreme: 9 sati 45 min
Porcije: 24
Količina: 24 kvadrata

Oznake:

čupavci

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka
Prethodni

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

švarcvald torta
Sledeći

Švarcvald torta, pravi recept

Sledeći
švarcvald torta
26.12.2023.

Švarcvald torta, pravi recept

Prethodni
19.12.2023.

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖