• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Da li ste probali „ludo“ testo: Koristi se za peciva, a može stajati i do pet dana

CityMagazine
22.10.2023. 1 min Recepti

Priprema obroka unapred u poslednje vreme postala je sve popularnija. Međutim, postoji mnogo starih recepata koje su kuvari koristili u prošlosti kako bi napravili što više izbora. Jedno od njih je i „ludo” testo, za koje ne morate čekati da naraste, a u frižideru može da stoji i do pet dana.

Ono što je jako dobro kod ovog testa je to što mu je namena široka, pa od njega možete praviti kolače, razne pogačice, pice, ali i slatka peciva poput kiflica i lepinji.

Sastojci koji su vam potrebni za ovo testo su:

Povezani članci

Focaccia, recept sa mokrim testom

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete

jedan kilogram brašna,

jedan prašak za pecivo,

dva jaja,

jedna ravna kašika soli 200,

mililitara jogurta,

tri kašike ulja,

400 mililitara mleka,

dve kašike šećera,

jedan svež kvasac ili dve kesice suvog kvasca.

Priprema: Zagrejte mleko i šećer i dodajte kvasac. Promešajte i ostavite sa strane da smesa naraste.

U drugu, veću činiju, stavite sve ostale sastojke i dodajte mešavinu mleka, šećera i kvasca. Zamesiti glatko testo na pobrašnjenoj površini.

Važno je da vaše testo ostane mekano. Kada ste ga promešali, prelijte ga uljem i stavite u posudu sa poklopcem. Čuvajte posudu u frižideru i koristite po potrebi. Pre svake upotrebe, testo se prvo mora izmešati i ostaviti kratko na sobnoj temperaturi, a zatim razvući u željeni oblik, piše klix.ba.

Oznake:

testo

Povezani članci

Slavni italijanski kuvar podelio je genijalan način kako da iskoristite ostatke testenine: Recept koji svima treba

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu

Sledeći

„Torta sa čokoladom i crnim vinom“ je čista dekadencija

Sledeći
24.10.2023.

„Torta sa čokoladom i crnim vinom“ je čista dekadencija

Prethodni
20.10.2023.

Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu

Najnovije

Pantelija
Da li znate koliko je tačno godina imao Pantelija? Detalj iz „Maratonaca“ koji posle 40 godina i dalje zbunjuje mnoge
Ivana Milošević
Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine
Bend MAiKA objavio novi singl „Kafana Paradis“
CityMagazine
Vikend preporuke 1-3.12.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖