• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: Screenshot/Instagram/Marija Mazalin

Lazanja iz jednog tiganja: Brzo se sprema, a ukus je jednako dobar kao kod klasične verzije

Ivana Milošević
18.10.2023. 2 min Recepti

Kreće vam vodica na usta samo pri posmisli na klasičnu, ukusnu lazanju, a nemate vremena za kuvanje ili vam se čini da je recept prekomplikovan? Onda definitivno treba da isprobate ovaj recept za lazanju iz tiganja.

Osim što štede vreme, imaćete upola manje posla. Naime, kod ovog recepta stavljate sve sastojke u tiganj, a na kraju će lazanja imati ukus kao i „klasična“. Ovaj recept je na svom Instagram profilu objavila influenserka Marija Mazalin, a mi vam ga prenosimo u nastavku.

View this post on Instagram

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

Potrebno je:

Povezani članci

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete

Ćulbastije: Imamo recept koji svi traže

  • (maslinovo) ulje
  • 1 veliki crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 500g mlevenog mesa
  • 400 ili 500g paradajz sosa po izboru (Basilico, može i Napoletana, salsa ili obična passata)
  • lazanje (7-8 listova)
  • 100g mocarele

Priprema:

  1. Zagrejte ulje, smanjite vatru i dinstajte sitno sekani luk desetak minuta, a 3 minuta pred kraj dodajte i usitnjeni beli luk
  2. Dodajte mleveno meso i pecite ga 5-10min na laganoj do srednjoj vatri mešajući (smanjite vatru ako se lepi za tiganj pa duže pecite)
  3. Umešajte paradajz sos i u istu teglu/pakovanje ulijte vodu i to sipajte u tiganj (400-500ml vode)
  4. Poklopite, stavite na laganiju vatru (tako da stalno malo krčka) i kuvajte 10-15min; povremeno promešajte da se ne lepi za dno i ne gori
  5. Skinite poklopac i sada neka se krčka sve dok većina tečnosti ne ispari, isto povremeno promešajte
  6. Probajte testeninu i ako kojim slučajem nije kuvana, a nema više dovoljno tečnosti da se u njoj kuva – dodajte još oko 200ml vode i tako krčkajte dok se ne skuva
  7. Dodajte mocarelu, poklopite na par minuta dok se ne otopi i promešajte

Prijatno!

Oznake:

lazanjalazanja iz tiganja

Povezani članci

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku

Ćufte, provereni recept

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Prethodni

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete

Sledeći

Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu

Sledeći
20.10.2023.

Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu

Prethodni
17.10.2023.

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete

Najnovije

Pantelija
Da li znate koliko je tačno godina imao Pantelija? Detalj iz „Maratonaca“ koji posle 40 godina i dalje zbunjuje mnoge
Ivana Milošević
Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine
Bend MAiKA objavio novi singl „Kafana Paradis“
CityMagazine
Vikend preporuke 1-3.12.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖