• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Hleb, foto:
Hleb, foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Domaći hleb, američki recept koji ćete obožavati

CityMagazine
24.12.2025. 2 min Recepti

Ovaj hleb, poznat kao hleb Amiša, oduševiće vas svojom mekanom sredinom koja ga čini savršenim za sendviče ili tost za doručak.

Domaći pekari mogu lako prilagoditi recept – smanjiti količinu šećera, zameniti vrstu brašna ili koristiti mikser – a da pri tome ne ugroze kvalitet. Članica Allrecipes zajednice, Baricat, opisuje ga kao „testo koje je bilo savršeno svileno i glatko“.

Vreme pripreme: 20 minuta

Vreme kuvanja: 30 minuta

Dodatno vreme: 1 sat 35 minuta

Ukupno vreme: 2 sata 25 minuta

Porcije: 24

Količina: 2 hleba (kalup 23×13 cm / 9×5 inča)

Uz ovaj recept za hleb nećete morati da mesite testo: Potrebna su samo 4 sastojka

Sastojci (za 24 porcije / originalni recept 1X):

2 šolje tople vode (45°C)

⅔ šolje belog šećera

1 ½ kašika suvog kvasca

¼ šolje biljnog ulja

1 ½ kašičica soli

6 šolja brašna za hleb

Uputstvo:

Prikupite sve sastojke.

U velikoj posudi rastvorite šećer u toploj vodi, zatim umešajte kvasac. Ostavite da se aktivira dok kvasac ne postane kremast i penast, 5–10 minuta.

Dodajte ulje i so u kvasac. Postepeno umešajte brašno, po jednu šolju.

Mesite testo na blago pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko.

Stavite u dobro nauljenu posudu i okrenite testo da se premaže uljem. Pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da naraste dok se volumen ne udvostruči, oko 1 sat.

Premesite testo.

Mesite još nekoliko minuta, pa podelite na dva dela. Oblikujte hlebove i stavite ih u dva dobro nauljena kalupa za hleb 23×13 cm.

Ostavite da narastu dok testo ne pređe ivicu kalupa za oko 2,5 cm, oko 30 minuta.

U međuvremenu, zagrejte rernu na 175°C.

Pecite hlebove u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 30 minuta.

Prijatno!

Oznake:

hleb

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Mákos guba
Prethodni

Mákos guba, recept za tradicionalni mađarski desert sa makom

Karbonare pasta: Evo u čemu je zapravo tajna za savršen recept
Sledeći

Karbonare pasta: Evo u čemu je zapravo tajna za savršen recept

Sledeći
Karbonare pasta: Evo u čemu je zapravo tajna za savršen recept
24.12.2025.

Karbonare pasta: Evo u čemu je zapravo tajna za savršen recept

Prethodni
24.12.2025.

Mákos guba, recept za tradicionalni mađarski desert sa makom

Mákos guba

One Comment

  1. Istrijan-Schwabenländle kaže:
    24.12.2025. u 19:30

    Једноставно, Brot aus Deutschland !
    Иначе је амерички хлеб за бежање.

    Odgovori

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije

porodica po ugovoru
Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
CityMagazine
"Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
“Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
Filip Milosavljević
domaći film
Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
CityMagazine
kosmogenit
Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
CityMagazine
8 putnik
„Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖