• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Uz ovaj recept za hleb nećete morati da mesite testo: Potrebna su samo 4 sastojka
Testo: Jetta Productions/Dana Neely / Tetra Images / Profimedia

Uz ovaj recept za hleb nećete morati da mesite testo: Potrebna su samo 4 sastojka

CityMagazine
03.02.2023. 1 min Recepti

Da li mislite da je teško napraviti domaći hleb? Danas ćemo vam dokazati suprotno! Za pripremu su vam potrebna samo 4 sastojka i posuda od livenog gvožđa s poklopcem, a mešenje možete da preskočite…

Sastojci:

420 g pšeničnog brašna
400 ml tople vode (temperatura treba da bude oko 38°C)
2 kašičice morske soli
2 kašičice instant suvog kvasca

Priprema:

  1. U posudi dobro pomešajte brašno, so i kvasac. Zatim polako dolivajte toplu vodu, neprestano mešajući sastojke da se dobro sjedine.
  2. Činiju s mokrim i mekanim testom prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoji 2 sata.
  3. Pećnicu zagrejte na 220°C i u nju stavite poklopljenu posudu za pečenje.
  4. Pospite brašno po velikom pek papiru i na njega stavite naraslo testo. Oblikujte veknu i na vrhu napravite nekoliko rezova nožem.
  5. Testo zajedno s papirom za pečenje prebacite u zagrejanu posudu. Sve poklopite i odložite u pećnicu na 35 minuta.
  6. Zatim sklonite poklopac i pecite hleb još 10 minuta dok se korica ne zarumeni.
  7. Ostavite hleb da se malo ohladi pre nego što ga iznesete na trpezu.

Izvor: Aktivni Si

Oznake:

hlebtesto

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana
Prethodni

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Imamo originalni recept za bolonjeze sos
Sledeći

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Sledeći
Imamo originalni recept za bolonjeze sos
05.02.2023.

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Prethodni
02.02.2023.

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖