• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Testo: Jetta Productions/Dana Neely / Tetra Images / Profimedia

Uz ovaj recept za hleb nećete morati da mesite testo: Potrebna su samo 4 sastojka

CityMagazine
03.02.2023. One Min Read Recepti

Da li mislite da je teško napraviti domaći hleb? Danas ćemo vam dokazati suprotno! Za pripremu su vam potrebna samo 4 sastojka i posuda od livenog gvožđa s poklopcem, a mešenje možete da preskočite…

Sastojci:

420 g pšeničnog brašna
400 ml tople vode (temperatura treba da bude oko 38°C)
2 kašičice morske soli
2 kašičice instant suvog kvasca

Povezani članci

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Umesto hleba spremite jogurt ili balon lepinje

Priprema:

  1. U posudi dobro pomešajte brašno, so i kvasac. Zatim polako dolivajte toplu vodu, neprestano mešajući sastojke da se dobro sjedine.
  2. Činiju s mokrim i mekanim testom prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoji 2 sata.
  3. Pećnicu zagrejte na 220°C i u nju stavite poklopljenu posudu za pečenje.
  4. Pospite brašno po velikom pek papiru i na njega stavite naraslo testo. Oblikujte veknu i na vrhu napravite nekoliko rezova nožem.
  5. Testo zajedno s papirom za pečenje prebacite u zagrejanu posudu. Sve poklopite i odložite u pećnicu na 35 minuta.
  6. Zatim sklonite poklopac i pecite hleb još 10 minuta dok se korica ne zarumeni.
  7. Ostavite hleb da se malo ohladi pre nego što ga iznesete na trpezu.

Izvor: Aktivni Si

Tags:

hlebtesto

Povezani članci

Nutela pahuljica je viralni recept od 2 sastojka kojem nije odolela ni Ana Ivanović

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Next

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Next
05.02.2023.

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Previews
02.02.2023.

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Najnovije

Film Dejvida Kronenberga „Zločini budućnosti“ stigao u naše bioskope
CityMagazine
EXIT i Paul Kalkbrenner donose spektakl u beogradsku Arenu za veliko otvaranje TMRW konferencije!
CityMagazine
Pre 40 godina, Monti Pajton nam je dao odgovor na to šta je smisao života, i još uvek ne možemo da se oporavimo
Miloš Dašić
Sa njima četvoricom nema šale, a uvek je smešno
Promo
Vikend preporuke 31.3-2.4.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖