• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Donosimo vam recept za pravu letnju tortu koju je nemoguće odbiti čak iako ste na dijeti
Foto: Debby Lewis-Harrison / ImageSource / Profimedia

Donosimo vam recept za pravu letnju tortu koju je nemoguće odbiti čak iako ste na dijeti

CityMagazine
26.06.2024. 1 min Recepti

Donosimo vam recept za pravu letnju tortu, kojoj je nemoguće odoleti.

Potrebno je:

Za kore:

  • 1 jaje
  • 115 gr šećera
  • prstohvat soli
  • 55 gr meda
  • 60 gr maslaca
  • 25 gr mleka
  • 330 gr glatkog brašna,
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 6 žumanca
  • 1 l mleka
  • 240 gr šećera
  • 60 gr glatkog brašna
  • 60 gr gustina
  • 90 gr maslaca
  • štapić vanile
  • 250 gr maskarponea
  • 400 gr slatke pavlake

Priprema:

Jaje, šećer, so, med, maslac i mleko pomešajte zajedno i zagrevajte dok se šećer ne rastopi. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i sa prethodnom smesom umesite testo.

Razdelite testo na dva jednaka dela. Prislonite željeno slovo, koje ste napravili od papira ili kartona, na testo i rezačem za picu ili oštrim nožem prođite uz rubove slova. Sa drugim testom napravite još jedno takvo slovo. Kore pecite na 160 stepeni 10 minuta. Sastružite semenke vanile u mleko, pa zagrevajte mleko da bude vruće, ali da ne provri.

Penasto umutite žumanca sa šećerom. Dodajte im brašno i gustin.

Dodajte im polovinu vrućeg mleka, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i dodajte maslac u vruć krem. Vruć krem prebacite u drugu posudu i prekrijte providnom folijom tik uz površinu kreme. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperturi. U ohlađenu kremu umešajte maskarpone mikserom i umućenu slatku pavlaku špatulom. Napunite špric i stavljajte fil u malim lopticama na prvu koru. Poklopite kremu drugom korom i rasporedite ostatak fila isto kao i na prvu koru. Dekorišite po želji.

Oznake:

torta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

palačinke
Prethodni

Palačinke: Recept i saveti kako da vam se ne lepe

Slatko od smokava
Sledeći

Slatko od smokava, stari recept naših baka

Sledeći
Slatko od smokava
28.06.2024.

Slatko od smokava, stari recept naših baka

Prethodni
26.06.2024.

Palačinke: Recept i saveti kako da vam se ne lepe

palačinke

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖