Drugačije punjene paprike od 5 sastojaka sa kojima nema greške
Punjene paprike su jelo koje je mnogima omiljeno, ali kod čije pripreme se može napraviti puno grešaka.
Dobra stvar je što se njihovo punjenje može varirati tako da se od njih napravi zdrav i preukusan obrok.
Ukusi zapečene paprike, piletine, pesta, kinoe i rastopljenog sira savršeno se stapaju u ovoj brzoj i jednostavnoj večeri.
Za ovaj zdrav obrok prepun ukusa treba vam samo pet nabrojanih sastojaka, piše Punkufer.
Ni u jednom koraku pripreme ne možete pogrešiti, a najkomplikovanije je – naseći piletinu. Ključni sastojak ovog jela je pesto koji mu ne daje samo puno “zelenog” ukusa, nego i lepo povezuje smesu kojom ćete puniti paprike.
Ovaj je recept idealan za nedeljno planiranje jer možete iskoristiti dan ranije kuvanu ili pečenu piletinu. Paprike punjene piletinom, kinoom, pestom i sirom poslužite uz prepečeni hleb ili pečeni krompir ili batat.
Drugačije punjene paprike recept:
Sastojci:
- 6 paprika (po dve crvene, žute i zelene)
- 2 komada pilećih prsa, kuvanih ili pečenih i naseckanih
- 180 g mocarele, narendane
- 185 g kinoe, skuvane
- 175 g pesta
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 stepeni.
- Paprike operite i u komadu ih stavite na tepsiju za pečenje dok ne počnu da se ugljenišu.
- Izvadite ih iz rerne i ostavite sa strane.
- Smanjite temperaturu na 175 stepeni.
- U činiji pomešajte naseckanu piletinu s 2/3 sira, pestom i kinoom.
- Isecite paprike na pola i očistite ih od semenki. Napunite svaku papriku smesom i pospite sirom.
- Pecite 10 minuta i poslužite odmah, s prilogom po izboru.