• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Tri savršena letnja recepta sa paprikama u glavnoj ulozi

Tri savršena letnja recepta sa paprikama u glavnoj ulozi

CityMagazine
19.07.2022. 2 min Recepti

Sezona je sočnih crvenih paprika, a kako je ovo povrće puno ukusa i vitamina, savršeno je za pripremu najrazličitijih jela. Njihov osvežavajući ukus odličan je izbor za letnje specijalitete, pa ih tako možete kombinovati sa pečurkama, mesom, žitaricama, sirom… Zbog toga vam u nastavku donosimo tri recepta sa paprikom u glavnoj ulozi, uživajte!

Proja sa paprikom i sirom

Tri savršena letnja recepta sa paprikama u glavnoj ulozi
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 5 jaja
  • 3 dl jogurta
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 3/4 šolje ulja
  • 1 šolja vode
  • so
  • prašak za pecivo.

Za fil:

  • 1/2 kg sitnog sira
  • 1 pavlaka
  • so
  • biber
  • 5-6 pečenih paprika

Priprema:

Umutite žumanca sa ostalim sastojcima, pa dodajte čvrst sneg od belanaca. Izlijte smesu u dobro namazanu dublju tepsiju, stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite do zlatnosmeđe boje. Kada se ohladi, proju presecite napola i namažite filom od sira i pavlake, a preko sira poslažite pečene paprike. Preklopite drugim delom proje, poslužite i uživajte!

Paprike punjene pečurkama

Tri savršena letnja recepta sa paprikama u glavnoj ulozi
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 10 paprika babura
  • 500 g šampinjona
  • 2 šoljice pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g paradajz sosa
  • ulje
  • 1 veza peršuna
  • so
  • biber.

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, propržite ga na ulju, pa dodajte sitno seckane pečurke, propržite još koji minut, dodajte seckani peršun i pirinač, začinite i ostavite da se malo ohladi. Za to vreme paprike operite i očistite, pa ih napunite pripremljenim filom i poređajte u podmazanu dublju posudu. Prelijte paprike paradajz sosom, dodajte još malo vode i pecite u zagrejanoj rerni poklopljene oko 40 minuta. Zatim ih otkrijte i pecite još oko 20 minuta da se lepo zapeku.

Paprike u pavlaci

Tri savršena letnja recepta sa paprikama u glavnoj ulozi

Potrebno je:

  • 1 kg paprika 
  • 500 g mladog sira 
  • 1,5 l mleka 
  • so

Priprema:

Očistite kilogram paprika, najbolje somborke, jer su sitnije i malo ljute. Paprike posolite iznutra, pa nakon desetak minuta ocedite od soka koje su pustile. Mladi sir izdrobite viljuškom i po potrebi posolite, pa njime napunite paprike do pola i složite uspravno u posudu u kojoj će stajati. Prokuvajte masnije mleko sa kašikom soli, pa dok je još toplo prelijte paprike i dobro zatvorite posudu. Kad se ohladi i prenoći stavite u frižider. Još tri puta na svakih pet dana odlijte višak tečnosti, pa prelijte novim posoljenim i prokuvanim mlekom, oko pola litra, opet da prenoće, pa u frižider. Nakon tri nedelje činija će biti puna čvrste pavlake. Paprike u pavlaci su savršene kao prilog ili salata.

Naslovna fotografija: Sigmund on Unsplash

Oznake:

paprikeukusnozdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Slasni voćni kolač pun letnjih ukusa koji se topi u ustima
Prethodni

Slasni voćni kolač pun letnjih ukusa koji se topi u ustima

Omiljena salata Džulije Roberts je savršen letnji ručak: I neće vas posvađati sa vagom
Sledeći

Omiljena salata Džulije Roberts je savršen letnji ručak: I neće vas posvađati sa vagom

Sledeći
Omiljena salata Džulije Roberts je savršen letnji ručak: I neće vas posvađati sa vagom
20.07.2022.

Omiljena salata Džulije Roberts je savršen letnji ručak: I neće vas posvađati sa vagom

Prethodni
18.07.2022.

Slasni voćni kolač pun letnjih ukusa koji se topi u ustima

Slasni voćni kolač pun letnjih ukusa koji se topi u ustima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Britni Spirs
    Stigao mi je paket i moje se ime našlo pored Britni Spirs: Domaći producent se pohvalio sa ogromnim uspehom za srpsku muziku
    CityMagazine
    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖