• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pesto
Pesto, foto: Shutterstock

Pesto sos, recept za najlepši letnji sos

CityMagazine
31.05.2024. 1 min Recepti

Donosimo vam recept za klasičan pesto sos, poznat i kao Pesto alla Genovese:
Sastojci:

2 šolje svežih listova bosiljka 1/2 šolje sveže narendanog parmezana 1/2 šolje maslinovog ulja 1/3 šolje pinjola (možete koristiti i orahe kao zamenu) 3 čena belog luka So i biber po ukusu

Uputstvo za pripremu pesto sosa

Priprema bosiljka:
Operite listove bosiljka i osušite ih.

Sastavljanje sosa:
U suvom tiganju, na srednjoj vatri, kratko prepržite pinjole dok ne dobiju zlatnu boju (pazite da ne izgore). Ovaj korak je opcion, ali poboljšava ukus pinjola.

Miksanje:
U blender ili procesor hrane stavite bosiljak, prepržene pinjole, iseckan beli luk i narendani parmezan.
Blendajte dok se sastojci ne sjedine.

Dodavanje ulja:
Dok blender radi, polako dodajte maslinovo ulje u tankom mlazu. Nastavite da blendate dok smesa ne postane glatka i kremasta.
Po potrebi, zaustavite blender i sastružite smesu sa stranica kako bi se sve ravnomerno izmešalo.

Začinjavanje:
Dodajte so i biber po ukusu. Blendajte još nekoliko sekundi kako bi se začini sjedinili sa smesom.



Serviranje:
Pesto sos je sada spreman za upotrebu! Možete ga odmah koristiti kao preliv za testeninu, namaz za hleb, dodatak salatama, piletini, ribi ili povrću.

Skladištenje:

Frižider: Pesto možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 1 nedelje. Da biste sprečili da oksidira i potamni, pre nego što zatvorite posudu, preliti tankim slojem maslinovog ulja preko površine pesta. Zamrzavanje: Pesto možete zamrznuti do 6 meseci. Najbolje je da ga zamrznete u posudama za led, tako da možete odmrznuti samo onoliko koliko vam je potrebno.

Oznake:

pesto

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

boranija
Prethodni

Boranija, recept sa kojim ne možete da omanete

Ovo je nekada bilo omiljeno slavsko jelo, a nije sarma: Srpska hrana i njena zanimljiva istorija
Sledeći

Ovo je nekada bilo omiljeno slavsko jelo, a nije sarma: Srpska hrana i njena zanimljiva istorija

Sledeći
Ovo je nekada bilo omiljeno slavsko jelo, a nije sarma: Srpska hrana i njena zanimljiva istorija
31.05.2024.

Ovo je nekada bilo omiljeno slavsko jelo, a nije sarma: Srpska hrana i njena zanimljiva istorija

Prethodni
31.05.2024.

Boranija, recept sa kojim ne možete da omanete

boranija

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Mika Antić
    Ovo je najbolja pesma Mike Antića koju on nije napisao: Godinama na internetu vlada rasprava o velikom domaćem pesniku
    CityMagazine
    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖