Džem od kajsija iz zamrzivača: Spreman za tili čas, a niko mu ne može odoleti
Jun i jul su meseci kajsija, a ukoliko ste ljubitelj domaćeg džema od kajsija, recept koji vam donosimo u nastavku – oduševiće vas.
Idealan za pravljenje kolača, najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.
Bilo da se odlučite za pripremu džema ili pekmeza, bitno je da birate zdrave i zrele plodove.
Sastojci:
1 kilogram kajsija
500 gr šećera
Prirpema:
Kajsije je dovoljno da izvadite iz zamrzivača 8 sati pre nego što počnete da kuvate džem. Potom ih stavite u šerpu sa šećerom i pustila da se kajsije i šećer otope.
Kada se sve otopi promešati i staviti na jaku vatru uz neprekidno mešanje. Džem je gotov kada ostane trag po dnu šerpe.
Količina šećera zavisi od vas – neko voli manje slađe neko više. Bitno je da ga kuvate na najjačoj vatri i iz više puta sa manjom količinom kajsija da bi ostala svetla boja kajsije.
Uživajte u džemu!