• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom

CityMagazine
15.06.2022. One Min Read Recepti

Sezona slatkih, sočnih kajsija upravo kreće, a kako je reč o vrlo zdravoj voćki, treba je iskoristiti na najbolji način. Iako su sveže kajsije vrlo ukusne, u njima se može uživati i na druge načine, a naš današnji predlog je sočan i slasan kolač od kajsija i pudinga koji ćete obožavati. Recept pogledajte u nastavku.

Potrebno je:

Za koru:

Povezani članci

Recept za smesu s kojom možete da pripremite čak sedam vrsta kolača

Najlepše praznične poslastice širom sveta

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo.

Za fil:

  • 1/2 kg kajsija
  • 1 puding od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 1/2 l vode
  • 3 šlaga
  • 4 dl mleka
Foto: Uliana Kopanytsia on Unsplash

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte šećer i nastavite da mutite dok se šećer ne rastopi.

U sneg dodajte žumanca, brašno i prašak za pecivo, pa dobro promešajte da se smesa izjednači.

Podmažite tepsiju, naspite umućenu smesu za koru i pecite je u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta.

Za fil operite i očistite kajsije, zatim ih isecite na manje komade, pospite ih šećerom i stavite da se kuvaju dok se ne zgusnu.

Razmutite puding od vanile u pola litre vode da nema grudvica, zatim naspite puding u kajsije i nastavite da kuvate dok se fil ne skuva i ne zgusne. Koru premažite filom od kajsija i ostavite kolač u frižider da se dobro ohladi.

Umutite šlag po uputstvu sa kesice, bogato ukrasite kolač i uživajte! Bon appétit!

Naslovna fotografija: ALEXANDRA TORRO on Unsplash

Tags:

kajsijekolač sa kajsijama i pudingomlagana poslasticaletnji kolačvoćni kolač

Povezani članci

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno

Next

Kako da ne plačete kad sečete crni luk

Next
16.06.2022.

Kako da ne plačete kad sečete crni luk

Previews
14.06.2022.

Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno

Najnovije

Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević
Objavljene nominacije za Zlatne maline, vode Tom Henks i filmovi „Blonde“, „Good Mourning“ i „Pinocchio“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖