• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno

Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno

Filip Milosavljević
14.06.2022. 2 min Gourmet

Dobro meso je ono koje je meko i sočno i niko ne želi da jede žilavu šniclu koju ne može da spasi nijedan sos niti dodatak. A koja je tajna sočnog mesa? Jednostavnije je nego što mislite.

Bez obzira na to koje meso planirate da spremate – pileće, svinjsko, ćureće ili neko sasvim drugo, dovoljan je jedan postupak da osigurate da meso bude meko. Sve što treba da radite je da meso dovedete na sobnu temperaturu pre termičke obrade, jer tako lakše možete kontrolisati jednaku obradu svih njegovih delova.

Kada meso vadite iz frižidera, njegova unutrašnja temperatura biće niža od one spoljašnje neko vreme i usled toga termička obrada neće biti ravnomerna na svim tim delovima. Kada su u pitanju tanji komadi mesa, ovo nije toliko problematično, ali kod debljih parčadi može doći do velike razlike.

Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno
Photo by Victoria Shes on Unsplash

Međutim, meso ne smete tek tako ostaviti van frižidera neograničeno vreme, već se preporučuje da bude van frižidera oko 30 minuta, a najduže do 2 sata ukoliko nisu veoma visoke temperature napolju. Ako koristite sous vide stil kuvanja, pri kome se meso stavlja u plastičnu kesu i kuva dugo vremena na tačno određenoj temperaturi, nije potrebno da ga vadite iz frižidera pre toga.

Naravno, najbolje je imati što svežiji komad mesa i izbegavati držanje van frižidera pri ekstremno visokim temperaturama, a tek onda se igrati receptima i marinadama.

Izvor: Better Homes & Gardens

Naslovna fotografija: José Ignacio Pompé on Unsplash

Oznake:

meso

Podeli

Zaprati Autor

Filip Milosavljević

Večiti pametnjaković koji živi negde između Sijetla 90-ih i Divljeg zapada Taličnog Toma. Inspiraciju nalazi u stripovima, muzici, knjigama i video igrama. Stalno dodaje nove stavke na beskrajne liste stvari koje treba videti, pročitati i uraditi u životu. Smatra da sve ide lakše uz pivo.

Ostali članci

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!
Prethodni

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!

Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom
Sledeći

Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom

Sledeći
Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom
15.06.2022.

Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom

Prethodni
11.06.2022.

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖