Testirali smo četiri metoda za rashlađivanje automobila, a evo koji je dokazano najbolji
Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…
Dobro meso je ono koje je meko i sočno i niko ne želi da jede žilavu šniclu koju ne može da spasi nijedan sos niti dodatak. A koja je tajna sočnog mesa? Jednostavnije je nego što mislite.
Bez obzira na to koje meso planirate da spremate – pileće, svinjsko, ćureće ili neko sasvim drugo, dovoljan je jedan postupak da osigurate da meso bude meko. Sve što treba da radite je da meso dovedete na sobnu temperaturu pre termičke obrade, jer tako lakše možete kontrolisati jednaku obradu svih njegovih delova.
Kada meso vadite iz frižidera, njegova unutrašnja temperatura biće niža od one spoljašnje neko vreme i usled toga termička obrada neće biti ravnomerna na svim tim delovima. Kada su u pitanju tanji komadi mesa, ovo nije toliko problematično, ali kod debljih parčadi može doći do velike razlike.
Međutim, meso ne smete tek tako ostaviti van frižidera neograničeno vreme, već se preporučuje da bude van frižidera oko 30 minuta, a najduže do 2 sata ukoliko nisu veoma visoke temperature napolju. Ako koristite sous vide stil kuvanja, pri kome se meso stavlja u plastičnu kesu i kuva dugo vremena na tačno određenoj temperaturi, nije potrebno da ga vadite iz frižidera pre toga.
Naravno, najbolje je imati što svežiji komad mesa i izbegavati držanje van frižidera pri ekstremno visokim temperaturama, a tek onda se igrati receptima i marinadama.
Izvor: Better Homes & Gardens
Naslovna fotografija: José Ignacio Pompé on Unsplash
Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…
Nedavno istraživanje kompanije Lovehoney sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da, iako neverovatno, postoji period godine kada se seksualne aktivnosti…
Srpska Kopakabana, kako je mnogi zovu, ili Peskara, kako je zovu stanovnici Zrenjanina, jedno je od omiljenih kupališta u Vojvodini…
Koliko su cene nekretnina skočile to svi znamo, ali pojedini vlasnici su rešili da prednjače u čitavoj priči. O oglasu…
Školska pravila oblačenja nisu tema koja se pominje svaki dan, ali jedan učenik iz Srbije dospeo je u žižu kada…
Mark Džejkobs je pre dva dana održao reviju u Gradskoj biblioteci u Njujorku. Njegove kreacije nosile su najbolje manekenke, a…
Mnogi se kunu da je parče rashlađene lubenice nešto najbolje za osveženje tokom letnjih vrućina, ali retko kome bi palo…
Smešten u srcu Novog Beograda, ušuškan u prostoru iza nekadašnje b92 i GTC poslovne zgrade, u toplim bojama i sa…
Sezona zlatnih kajsija i sočnih breskvi je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu laganih letnjih poslastica sa…
Pitanja šta je ruska salata, koliko je slična francuskoj, te po čemu se razlikuju zapalila su društvene mreže, pa je…
Mladi kukuruz je konačno stigao i oni koji ga vole već uveliko slave. Kukuruz je lako svarljiva namirnica i možete…
Breskve su prepravile pijace i markete, najbolje je da ih jedete sveže, ali ledeni kompot od breskvi u vrelim danima…