• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno

Filip Milosavljević
14.06.2022. 2 Mins Read Gourmet

Dobro meso je ono koje je meko i sočno i niko ne želi da jede žilavu šniclu koju ne može da spasi nijedan sos niti dodatak. A koja je tajna sočnog mesa? Jednostavnije je nego što mislite.

Bez obzira na to koje meso planirate da spremate – pileće, svinjsko, ćureće ili neko sasvim drugo, dovoljan je jedan postupak da osigurate da meso bude meko. Sve što treba da radite je da meso dovedete na sobnu temperaturu pre termičke obrade, jer tako lakše možete kontrolisati jednaku obradu svih njegovih delova.

Kada meso vadite iz frižidera, njegova unutrašnja temperatura biće niža od one spoljašnje neko vreme i usled toga termička obrada neće biti ravnomerna na svim tim delovima. Kada su u pitanju tanji komadi mesa, ovo nije toliko problematično, ali kod debljih parčadi može doći do velike razlike.

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Photo by Victoria Shes on Unsplash

Međutim, meso ne smete tek tako ostaviti van frižidera neograničeno vreme, već se preporučuje da bude van frižidera oko 30 minuta, a najduže do 2 sata ukoliko nisu veoma visoke temperature napolju. Ako koristite sous vide stil kuvanja, pri kome se meso stavlja u plastičnu kesu i kuva dugo vremena na tačno određenoj temperaturi, nije potrebno da ga vadite iz frižidera pre toga.

Naravno, najbolje je imati što svežiji komad mesa i izbegavati držanje van frižidera pri ekstremno visokim temperaturama, a tek onda se igrati receptima i marinadama.

Izvor: Better Homes & Gardens

Naslovna fotografija: José Ignacio Pompé on Unsplash

Tags:

meso

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Recept za beli bolonjeze sos kome ćete teško odoleti

Share Article

Follow Me Written By

Filip Milosavljević

Večiti pametnjaković koji živi negde između Sijetla 90-ih i Divljeg zapada Taličnog Toma. Inspiraciju nalazi u stripovima, muzici, knjigama i video igrama. Stalno dodaje nove stavke na beskrajne liste stvari koje treba videti, pročitati i uraditi u životu. Smatra da sve ide lakše uz pivo.

Ostali članci

Previous

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!

Next

Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom

Next
15.06.2022.

Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom

Previews
11.06.2022.

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖