Galete, recept za najfinije zalogaje
Ovaj recept za galete je jedini koji će vam trebati da napravite domaće vafle. Naravno, potreban vam je i aparat za vafle.
Jednostavni sastojci iz ostave se brzo izmešaju, a smesu može da koristite odmah ili da je čuvate u frižideru do tri dana.
Poslužite galete dok su još tople sa šlagom i svežim voćem ili sa puterom i javorovim sirupom za doručak, ručak ili međuobrok.
Sastojci za galete:
Verovatno već imate sve što vam je potrebno za ovaj recept za galete.
Ako ne, evo šta treba dodati na vašu listu namirnica:
Jaja: Ovaj recept za galete počinje sa dva cela jajeta, koja mutite dok ne postanu penasta i vazdušasta.
Brašno: Univerzalno brašno dodaje gluten, koji daje vaflima strukturu. Možete koristiti i integralno brašno.
Mleko: Punomasno mleko daje bogatstvo i sočnost. Takođe pomaže da se postigne idealna konzistencija smese.
Ulje: Neutralno ulje, poput biljnog ulja, osigurava da vafl budu lepi i sočni.
Šećer: Kašika belog šećera dodaje savršenu količinu slatkoće.
Prašak za pecivo: Prašak za pecivo deluje kao sredstvo za dizanje, što znači da doprinosi laganoj i pahuljastoj teksturi vafla.
So: Prstohvat soli poboljšava druge ukuse. Ne preskočite ovaj korak!
Vanila: Malo vanile dodaje kompleksnost i poboljšava ukupan ukus.
Kako napraviti galete:
Pronaći ćete kompletan, korak-po-korak recept u nastavku – ali evo kratkog pregleda onoga što možete očekivati kada napravite najbolje vafl vašeg života:
Napravite smesu: Umutite jaja, zatim dodajte brašno, mleko i ulje. Umešajte šećer. Dodajte preostale sastojke.
Napravite galete: Nalijte smesu na vruć vafl tiganj. Pecite dok ne postanu zlatno smeđi i ponovite postupak sa preostalom smesom.
Dodaci za vafle:
Sos od borovnica
· Orašasti plodovi (poput pekan oraha ili oraha)
· Vanilin glazura
· Nutela
· Domaći šlag
· Sveže bobice (poput borovnica ili jagoda)
Kako poslužiti galete, a da nisu slatki:
Vafli mogu da budu i slani. Samo iz recepta izbacite šećer i vanilu i dodajte so i ako želite susam Sa krem sirom su idealni za doručak. Ako ih služite za ručak ili večeru, razmislite o tome da ih poslužite sa prženim pilećim mesom! Pileće meso i vafl nikada nije loša ideja, uostalom.
Možete li pripremiti vafl unapred?
Da! Preporučujemo pripremu smese unapred i pečenje vafla neposredno pre posluživanja. Za smesu za vafl unapred, jednostavno pripremite smesu prema receptu i pokrijte je. Čuvajte u frižideru do 3 dana, pre upotrebe ponovo umutite.
Kako čuvati galete:
Kada se galete prohlade hermetički zatvorite posudu u kojoj ih čuvate da se ne bi osušili. Čuvajte u frižideru do tri dana. Za najbolje rezultate, podgrejte ih u tosteru, mada su odlične i hladne..
Možete li zamrznuti vafle?
Da, možete zamrznuti galete do tri meseca. Rasporedite ih u jednom sloju na pleh za pečenje i brzo zamrznite na nekoliko sati. Kada se galete potpuno zamrznu, prenesite ih u hermetički zatvorenu posudu ili vrećicu za zamrzivač. Nema potrebe da ih odmrzavate – zagrejte ih u rerni.
No Comment! Be the first one.