• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
palačinke
Palačinke, foto: Elena / Shotshop GmbH / Profimedia

Posne palačinke, recept

CityMagazine
11.04.2024. 2 min Recepti

Ako volite palačinke, a trenutno postite, imamo recept koji kada budete probali, verovatno ćete praviti i kada prestane post, piše www.bbcgoodfood.com.

Sastojci

1 velika zrela banana (oko 150g)
2 kašike zlatnog smeđeg šećera
¼ kašičice fine soli
2 kašike biljnog ulja, plus dodatno za prženje
120g samostojećeg brašna
½ kašičice praška za pecivo
150ml zobenog, bademovog ili sojinog mleka
sirup, iseckana banana i bobice, za posluživanje (opciono)

Priprema

KORAK 1

Izgnječite bananu u posudi za mešanje. Umešajte šećer, so i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro promešajte. Napravite udubljenje u sredini i postepeno umutite mleko. Smesa treba da bude gusta, ali da može da kapalje.

KORAK 2

Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte 2 kašike smese da napravite američke palačinke. Moći ćete da napravite oko 4-5 palačinki odjednom. Pržite svaku stranu 2-3 minuta dok ne dobije zlatnožutu boju. Poslužite sa sirupom, iseckanom bananom i bobicama, po želji.

Rus koji živi u Srbiji otkrio koji je najbolji prilog za palačinke: U Rusiji ih svi ovako jedu, a nama je nezamislivo

Još jedan recept za posne palačinke

Ako više volite klasične palačinke, a ne američke, evo recepta.

Sastojci:

1 šolja brašna
1 šolja biljnog mleka (npr. sojino, bademovo ili kokosovo mleko)
1 kašika ulja (npr. ulje od kokosa, suncokretovo ulje)
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
Šećer po želji (opciono)
Palačinke
Palačinke, foto: Galina Mikhalishina / Alamy / Alamy / Profimedia

Uputstvo:

U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Postepeno dodajte biljno mleko i ulje u suve sastojke, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite slađe palačinke, možete dodati malo šećera.
Zagrejte tiganj ili gril na srednje jakoj vatri.
Nauljite tiganj (možete koristiti biljno ulje za prskanje ili četkicu za premazivanje tiganja).
Ulijte malu količinu smese na tiganj i ravnomerno je rasporedite da formirate palačinku.
Pecite palačinku dok ne vidite mehuriće na površini i ivice počnu da se oslobađaju, zatim je okrenite i pecite sa druge strane dok ne postane zlatno smeđa.
Ponavljajte postupak sa preostalom smesom za palačinke.
Poslužite posne palačinke sa omiljenim posnim dodacima, kao što su voće, javorov sirup, džem ili posni čokoladni namaz.

Ovaj recept za posne palačinke je jednostavan i prilagodljiv, a možete ga prilagoditi prema vašem ukusu i preferencijama. Uživajte u pripremi i posluživanju!

Oznake:

palačinkeposne palačinke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

sok od cvekle
Prethodni

Sok od cvekle, recept

galete
Sledeći

Galete, recept za najfinije zalogaje

Sledeći
galete
12.04.2024.

Galete, recept za najfinije zalogaje

Prethodni
11.04.2024.

Sok od cvekle, recept

sok od cvekle

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    CityMagazine
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Aleksandra Držaić
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖