• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
gulaš od vrganja
Foto: Shutterstock/from my point of view

Gulaš od vrganja – recept koji je toliko dobar da ćete na meso potpuno zaboraviti

CityMagazine
08.10.2024. 2 min Recepti

Gulaš od vrganja je ukusno jelo koje je savršen izbor za one koji ne jedu meso, ili pak, vole nešto laganiju hranu. Jednako pikantan i slastan, ovaj gulaš sa sočnim vrganjima u glavnoj ulozi, vrlo je zasitno jelo puno omiljenih jesenjih aroma, te je kao takav odličan izbor za aktuelno doba godine.

Pun aromatičnog povrća i ukusnih začina, gulaš sa vrganjima je divno, toplo jelo „na kašiku”, koje možete konzumirati uz prilog po želji. U nastavku pogledajte detaljan recept za ovo utešno i bogato jelo:

Gulaš od vrganja

Sastojci:

  • 500 g vrganja (svežih ili sušenih)
  • 2 srednje glavice crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika (po izboru)
  • 1-2 šake svežeg peršuna
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica crvene paprike
  • So i biber po ukusu
  • 1 l povrtnog bujona ili vode
  • 1 lovorov list
Gulaš od vrganja - recept koji je toliko dobar da ćete na meso potpuno zaboraviti
Foto: Shutterstock/from my point of view

Priprema:

  1. Ako koristite sušene vrganje, potopite ih u vodu najmanje 30 minuta pre pripreme. Sveže vrganje operite i isecite na komade.
  2. Na srednjoj temperaturi, u većem loncu, zagrejte ulje. Dodajte sitno iseckan crveni luk i propržite ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk, pa kratko propržite.
  3. U lonac dodajte seckanu šargarepu, krompir i papriku. Kratko propržite povrće, a zatim dodajte iseckane vrganje.
  4. Pospite crvenom paprikom, dodajte lovorov list, so i biber, pa sve dobro promešajte.
  5. Prelijte povrtnim bujonom ili vodom. Povećajte temperaturu do ključanja, a zatim smanjite i poklopite. Pustite da se krčka 30-40 minuta, dok povrće ne omekša.
  6. Na kraju dodajte seckani peršun i promešajte. Ako je gulaš od vrganja pregust, možete dodati još malo bujona ili vode.
  7. Poslužite toplo, uz hleb, testeninu ili neki drugi prilog po želji i uživajte u ukusnom gulašu od vrganja! Prijatno!

Oznake:

gulaš od vrganjapečurke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

rafaelo kuglice
Prethodni

Rafaelo kuglice – brzinsko posluženje za ljubitelje kokosa

gaspačo
Sledeći

Gaspačo – tradicionalna španska čorba puna vitamina i bogatih aroma

Sledeći
gaspačo
08.10.2024.

Gaspačo – tradicionalna španska čorba puna vitamina i bogatih aroma

Prethodni
07.10.2024.

Rafaelo kuglice – brzinsko posluženje za ljubitelje kokosa

rafaelo kuglice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖