• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
gulaš od vrganja
Foto: Shutterstock/from my point of view

Gulaš od vrganja – recept koji je toliko dobar da ćete na meso potpuno zaboraviti

CityMagazine
08.10.2024. 2 min Recepti

Gulaš od vrganja je ukusno jelo koje je savršen izbor za one koji ne jedu meso, ili pak, vole nešto laganiju hranu. Jednako pikantan i slastan, ovaj gulaš sa sočnim vrganjima u glavnoj ulozi, vrlo je zasitno jelo puno omiljenih jesenjih aroma, te je kao takav odličan izbor za aktuelno doba godine.

Pun aromatičnog povrća i ukusnih začina, gulaš sa vrganjima je divno, toplo jelo „na kašiku”, koje možete konzumirati uz prilog po želji. U nastavku pogledajte detaljan recept za ovo utešno i bogato jelo:

Gulaš od vrganja

Sastojci:

  • 500 g vrganja (svežih ili sušenih)
  • 2 srednje glavice crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika (po izboru)
  • 1-2 šake svežeg peršuna
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica crvene paprike
  • So i biber po ukusu
  • 1 l povrtnog bujona ili vode
  • 1 lovorov list
Gulaš od vrganja - recept koji je toliko dobar da ćete na meso potpuno zaboraviti
Foto: Shutterstock/from my point of view

Priprema:

  1. Ako koristite sušene vrganje, potopite ih u vodu najmanje 30 minuta pre pripreme. Sveže vrganje operite i isecite na komade.
  2. Na srednjoj temperaturi, u većem loncu, zagrejte ulje. Dodajte sitno iseckan crveni luk i propržite ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk, pa kratko propržite.
  3. U lonac dodajte seckanu šargarepu, krompir i papriku. Kratko propržite povrće, a zatim dodajte iseckane vrganje.
  4. Pospite crvenom paprikom, dodajte lovorov list, so i biber, pa sve dobro promešajte.
  5. Prelijte povrtnim bujonom ili vodom. Povećajte temperaturu do ključanja, a zatim smanjite i poklopite. Pustite da se krčka 30-40 minuta, dok povrće ne omekša.
  6. Na kraju dodajte seckani peršun i promešajte. Ako je gulaš od vrganja pregust, možete dodati još malo bujona ili vode.
  7. Poslužite toplo, uz hleb, testeninu ili neki drugi prilog po želji i uživajte u ukusnom gulašu od vrganja! Prijatno!

Oznake:

gulaš od vrganjapečurke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

rafaelo kuglice
Prethodni

Rafaelo kuglice – brzinsko posluženje za ljubitelje kokosa

gaspačo
Sledeći

Gaspačo – tradicionalna španska čorba puna vitamina i bogatih aroma

Sledeći
gaspačo
08.10.2024.

Gaspačo – tradicionalna španska čorba puna vitamina i bogatih aroma

Prethodni
07.10.2024.

Rafaelo kuglice – brzinsko posluženje za ljubitelje kokosa

rafaelo kuglice

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    CityMagazine
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Aleksandra Držaić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖