• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Hladna supa koja se ne kuva i baš osvežava: Ako leti ne jedete gaspaćo, ne znate šta propuštate
Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Hladna supa koja se ne kuva i baš osvežava: Ako leti ne jedete gaspaćo, ne znate šta propuštate

Ivana Milošević
12.06.2024. 2 min Recepti

Gaspaćo je španska hladna supa sa zrelim, svežim paradajzom i drugim sezonskim povrćem koje vam se vrzma po frižideru. Napravite ovo ultimativno osvežavajuće letnje jelo – oduševiće vas aromatičnim ukusom ali najviše činjenicom da ne morate da palite šporet na najavljenih 40 stepeni.

Gaspaćo je klasična hladna španska supa, savršena za sparne letnje dane. Tradicionalno se priprema od svežeg paradajza, krastavaca, crvenog luka i belog luka. Za uspeh ovog recepta za koji ne morate da se kuvate pored ringle je korišćenje svežih sastojaka.

Hladna supa koja se ne kuva i baš osvežava: Ako leti ne jedete gaspaćo, ne znate šta propuštate
Foto: Shutterstock/Elena Kabenkina

Potrebni sastojci:

  • 6 zrelih paradajza, oguljenih i naseckanih
  • 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
  • 1 krastavac, oguljen, bez semenki, naseckan
  • 1 crvena ili zelena paprika, naseckana
  • 2 štapa celera, naseckana
  • 1 do 2 kašike naseckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike naseckanog svežeg vlašca
  • 1 češanj belog luka, samleven
  • 240 ml soka od paradajza ili 1 limenka pelata
  • 60 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
  • 2 kašičice šećera ili više po ukusu
  • So i sveže mleveni biber po ukusu
  • Po želji za malo jači i puniji ukus: jedna kašičica Vorčester sosa i 6 ili više kapi Tabasko sosa (po ukusu)

Priprema:

Izmiksajte gaspaćo do željene teksture: Stavite sve sastojke u veliku činiju. Uz pomoć štapnog miksera ili blendera sve sastojke izmiksajte do željene gustine. Preporučljivo je mešati do neke srednje teksture, tako da ostanu poneki komadići, da smesa ne bude skroz glatka – za to je dovoljno mikser upaliti dva do tri puta.

Začinite i ohladite: Prilagodite količinu začina prema ukusu. Stavite u nereaktivnu posudu za skladištenje. (Imajte na umu da je paradajz kiseo). Ohladite nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi pomešali i proželi.

Prijatno!

Oznake:

gaspaćohladna supasupa

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Fresh 0.0% savršeno letnje osveženje sa neodoljivim voćnim kombinacijama
Prethodni

Fresh 0.0% savršeno letnje osveženje sa neodoljivim voćnim kombinacijama

Lena ima 9 godina i najmlađi je burek majstor u Srbiji: Sve radi ručno, a snimci su oduševili region
Sledeći

Lena ima 9 godina i najmlađi je burek majstor u Srbiji: Sve radi ručno, a snimci su oduševili region

Sledeći
Lena ima 9 godina i najmlađi je burek majstor u Srbiji: Sve radi ručno, a snimci su oduševili region
12.06.2024.

Lena ima 9 godina i najmlađi je burek majstor u Srbiji: Sve radi ručno, a snimci su oduševili region

Prethodni
10.06.2024.

Fresh 0.0% savršeno letnje osveženje sa neodoljivim voćnim kombinacijama

Fresh 0.0% savršeno letnje osveženje sa neodoljivim voćnim kombinacijama

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖