• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Isprobajte batat na drugačiji način

Isprobajte batat na drugačiji način

CityMagazine
16.05.2022. 1 min Recepti

Nadamo se da ste ljubitelj slatkog krompira, jer smo za danas pripremili jedan veoma ukusan recept. Pozitivna strana je i to što vam nije potrebno puno sastojaka, ali je doživljaj potpun.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 batata srednje veličine
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 150 g svežeg spanaća
  • 2 češna belog luka
  • 150 g kisele pavlake
  • 120 g feta sira
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. Batat operite i osušite, te ga prepolovite po dužini.
  2. Polovine batata stavite na pleh obložen papirom za pečenje s prerezanom stranom prema gore. Premažite ih maslinovim uljem i pecite 40 minuta na 200°C.
  3. Spanać očistiti i oprati. Beli luk oguliti i sitno naseckati. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i brzo prodinstajte spanać. Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše. Posolite i pobiberite po ukusu.
  4. U činiji sjedinite feta sir s kiselom pavlakom, da dobijete ujednačenu smesu. Zatim dodajte ohlađeni spanać i ponovo dobro promešajte.
  5. Pečene polovine batata poređajte na tanjire, premažite ih namazom od spanaća i poslužite.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Louis Hansel / Unsplash

Oznake:

batatfeta sirpredlog za obrokspanać

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“
Prethodni

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija
Sledeći

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija

Sledeći
Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija
17.05.2022.

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija

Prethodni
14.05.2022.

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖