• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Isprobajte ove ukusne umake

Isprobajte ove ukusne umake

Isidora Spasić
06.03.2022. 3 min Recepti

Iz nekog razloga ljudi retko prave umake. To je greška, jer su oni pogodni kao zakuska pre večere, za zabave i proslave, ili kao brz obrok. Kako biste ispravili ovu kulinarsku nepravdu, u nastavku saznajte tri recepta. A, pošto je vikend, eto idealnog izgovora da ih isprobate.

Umak od patlidžana

Ovaj umak je idealan za vegane i vegetarijance, kao i za sve one koji žele da se hrane zdravije. Služite ga uz prepečen mediteranski pita-hleb, i isečeno povrće kao što su paradajz i šargarepa.

Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.cookinglight.com

Sastojci

  • 2 srednja patlidžana
  • 1 kašičica soli
  • 6 kašičica maslinovog ulja
  • 1 šolja sitno iseckane crvene paprike
  • 1 šolja sitno iseckanog crnog luka
  • 1 kašičica korijandera u prahu
  • 1 kašičica aleve paprike
  • ¼ šolje vinskog sirćeta
  • ½ šolje iseckanog peršuna
  • 1 kašičica soka od limuna
Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.fitfoodienutter.com

Priprema

Isecite patlidžane na kockice, dobro ih posolite i ostavite na kuhinjskom papiru da odstoje 30 minuta. U velikom tiganju, na 4 kašičice maslinovog ulja, dinstajte patlidžan oko 10 minuta na srednje jakoj vatri. Prebacite patlidžan na tanjir, dodajte 2 kašičice maslinovog ulja u isti tiganj, pa na 12 minuta propržite papriku i luk, sa korijanderom i alevom paprikom. Nakon toga dodajte patlidžan i sirće, mešajte i gnječite drvenom kašikom 8 minuta, dok se ne dobije odgovarajuća tekstura i sirće ne ispari. U činiji pomešajte ovaj umak od patlidžana sa peršunom i limunom, pa služite toplo.

Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.cupfulofkale.com

Umak od dimljene pastrmke

Za specijalnu večeru ili neki važan događaj ovaj umak je idealan, jer se lako pravi a deluje luksuzno. Služite ga uz prepečen baget, krekere sa semenkama, i kolutiće svežeg krastavca.

Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.eatingwell.com

Sastojci

  • 1 šolja na komadiće iscepkane dimljene pastrmke
  • 1 šolja krem sira
  • ¼ šolje grčkog jogurta
  • 2 kašičice soka od limuna
  • 1 kašičica rena iz teglice
  • ¼ kašičice narendane kore limuna
  • so i biber po ukusu
  • isckana mirođija i kapari iz teglice (opciono)
Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.carolynscooking.com

Priprema

Pomešajte sve sastojke, posolite i pobiberite po ukusu, ukrasite mirođijom i kaparima ako želite, a zatim poslužite hladno u lepoj činiji.

Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.dashofsavory.com

Umak od čedar sira sa pivom

Nema ko ne voli sir i pivo, naročito ako su u kombinaciji. Zato će ovaj umak biti odličan za proslave i okupljanja. Služite ga uz perece i štapiće celera, a za piće odaberite ono isto pivo koje se nalazi u samom umaku.

Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.goodhousekeeping.com

Sastojci

1 šolja krem sira

2 šolje narendanog čedar sira

½ šolje piva po izboru

½ šolje sitno iseckanog mladog luka

Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.littlespoonfarm.com

Priprema

Ostavite da krem sir omekša na sobnoj temperaturi, a za to vreme istopite 1 šolju čedar sira. U činiji, uz pomoć ručnog miksera, umutite krem sir i topljeni sir. Onda polako sipajte pivo, sve vreme muteći mikserom. Dodajte drugu šolju rendanog čedar sira i mladi luk. Promešajte silikonskom špatulom, te odložite u frižider na nekoliko sati pre služenja.

Isprobajte ove ukusne umake
Foto: www.thesnackblog.com

Naslovna fotografija: www.emonsandanchovies.com, www.theviewfromgreatisland.com i www.thestayathomechef.com

Oznake:

hranakuvanjepredloziumacivikend

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Ahmee: Autentičan korejski restoran na Vračaru
Prethodni

Ahmee: Autentičan korejski restoran na Vračaru

Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha
Sledeći

Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha

Sledeći
Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha
07.03.2022.

Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha

Prethodni
05.03.2022.

Ahmee: Autentičan korejski restoran na Vračaru

Ahmee: Autentičan korejski restoran na Vračaru

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖