Isprobajte pečeni krompir na nov način!
Da li volite hrskave krompire? Ako je vaš odgovor potvrdan, proverite jednostavan trik za pripremu koju predlažemo danas…
Krompir je jedna od najčešće korišćenih namirnica u domaćoj kuhinji. Veoma je svestran: od njega pravimo mnoge priloge, koristi se u varivima, salatama, grickalicama, čak i desertima. Ovaj put vam predstavljamo novi recept.
Prvo dobro operite krompire i kuvajte ih neoljuštene u posoljenoj kipućoj vodi oko 25 minuta. Služeći se viljuškom, proverite da li je spreman. Zatim ga dobro ocedite i složite na veći pleh obložen papirom za pečenje. Svaki komad stisnite gnječilicom ili čašom tako da dobijete oko centimetar široke jufke. Što su tanje, krompir će biti hrskaviji. Prelijte ih maslinovim uljem, posolite i pecite na 220°C 15 minuta.
Naravno, možete dodati i začine po ukusu: ruzmarin, majčinu dušicu, mešavinu mediteranskih začina, beli luk ili čili. Napravite svoju kombinaciju za nezaboravan ukus.
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Markus Winkler/Unsplash