• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Internacionalna kuhinja: Pauza

Peđa Kresojević
30.03.2022. One Min Read Restorani

Novo mesto na Novom Beogradu, u podnožju poslovne zgrade na obodu Belvila, na prvi pogled osvaja prostranim enterijerom u svetlim tonovima. Na ovaj utisak skladno se nadovezuje i ovdašnja kulinarska ponuda, koncipirana tako da pruža dovoljno razloga za posetu u svako doba dana.

Meni otvara niz opcija za doručak u rasponu od jaja na razne načine do sendviča, u glavnom delu s jedne strane su pice, paste i rižota, s druge mesni specijaliteti i „burger meni“, a negde između bogate obrok salate. Vrlo ukusnog testa, ovdašnje pice privlače pažnju od standardnih kombinacija do odlične sa mocarelom i pistaćima, među pastama kibicovali smo piletina-lešnik, a od rižota onaj sa biftekom, orahom i artičokom.

Savršeno mekan i sočan suvidiran svinjski file u sosu od tartufa na pireu topla je preporuka, a za sledeći dolazak planirana punjena piletina u hrskavoj korici od kikirikija i ćuretina u sosu od vrganja sa grilovanom palentom. Vizuelno efektan čokoladni mus i vrlo dobar tri leće bili su odlična završnica, a dobro sročena vinska karta harmonično prati meni. Kompletan ugođaj preporučuje Pauzu kao mesto za fini predah i ugodnu gastro pauzu po vrlo korektnim cenama.

Povezani članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Fotografije: Pauza

Tags:

internacionalna kuhinjaRestoran Pauza

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Postoji jako dobar razlog zašto se peršun stavlja na vrh jela: I ne, nije dekoracija

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

Isprobajte pečeni krompir na nov način!

Next

Meksička kuhinja: Parapata

Next
31.03.2022.

Meksička kuhinja: Parapata

Previews
29.03.2022.

Isprobajte pečeni krompir na nov način!

Najnovije

„New Church“ za City Magazine: Veltšmerc, melanholija, nada – Emocije koje dominiraju u zvuku
Miloš Dašić
Presedan na dodeli Gremija: Prva nagrada za saundtrek jedne video igre
CityMagazine
Pesma godine sa Gremija krije neverovatnu priču
CityMagazine
Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖