• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Meksička kuhinja: Parapata

Peđa Kresojević
31.03.2022. One Min Read Restorani

Toplim, „meksičkim“ bojama, neobičnim imenom i nadasve sjajnom kulinarskom ponudom, Parapata vas iz srca prestonice vodi direktno u šarene i zavodljivo ukusne predele Meksika.

Restoran je na samom uglu Maksima Gorkog i Gospodara Vučića, svetle i prijatne unutrašnjosti sa manjom baštom ispred, a kuhinja vešto varira klasike meksičke kuhinje uz par interesantnih iskoraka ka Americi.

Povezani članci

Azijska kuhinja: Chi Le Ma

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Za početak i upoznavanje sa menijem, obavezno poručite sjajne hrskave domaće naćose, obilno prelivene čedar sirom i mlevenim mesom, gvakamolijem i halapenjom. Ukoliko ste u većem društvu ili porodično, Parapata Combo je idealna porcija za tri do četiri osobe, gde na sredinu stiže atraktivan miks u kome su Kentacky fingersi, takosi, dve različite kesadilje, chicken nagetsi, cigarilosi…

Ćuretina u sosu od čedar sira i sušenog paradajza sa grilovanim šparglama u slanini bila je takođe vrlo ukusna, a obavezno pogledajte i „američki“ deo u kome su tri moćne Mac & Cheese kombinacije, kao i selekcija burgera.

Dodajemo još i tradicionalnu meksičku supu za početak, takose i kesadilje, burrito i ensalades i pikantne mesne specijalitete u sredini jelovnika, za kraj ćurose, čiz i Rafaelo cake, a od nas: toplu preporuku.

Fotografije: Parapata

Tags:

meksička kuhinjanaćositakosi

Povezani članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

Internacionalna kuhinja: Pauza

Next

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”

Next
02.04.2022.

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”

Previews
30.03.2022.

Internacionalna kuhinja: Pauza

Najnovije

„New Church“ za City Magazine: Veltšmerc, melanholija, nada – Emocije koje dominiraju u zvuku
Miloš Dašić
Presedan na dodeli Gremija: Prva nagrada za saundtrek jedne video igre
CityMagazine
Pesma godine sa Gremija krije neverovatnu priču
CityMagazine
Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖