• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti

Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti

CityMagazine
17.08.2022. 1 min Recepti

Mlada boranija je nešto najukusnije što ovih dana možete da iznesete na trpezu, naravno ako znate da je spremite.

POTREBNO JE:

500 gr boranije,

4 kašike maslinovig ulja,

1 glavica crvenog luka,

100 gr prezli,

200 gr pečuraka,

2 čena belog luka,

0,5 dl belog vina,

1 dl pavlake za kuvanje

so,

biber.

PRIPREMA: Boraniju prokuvajte u ključaloj vodi 5 minuta. Ocedite je. U većem tiganju zagrejte dve kašike ulja i na njemu propržite seckani luk, dodajte seckane pečurke i dinstajte 2 minuta. Dodajte seckani beli luk, posolite i pobiberite. Dodajte boraniju i sve zajedno dinstajte dva minuta. Po želji nalijte malo belog vina. E sada, ako želite da vam ovo bude salata vaše jelo je gotovo, ali ako želite da bude glavno jelo imate još para koraka. Kada se svi ukusi sjedine, dodajte pavlaku za kuvanje i dinstajte još 5 minuta. Sve prespite u pleh, pospite prezlama i parmezanom i pecite u rerni još 15 minuta dok korica ne postane hrskava.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

boranijarecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice
Prethodni

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Izađi mi na teglu: Počinje deveta sezona, a ako je baš vaš ajvar najbolji, prijavite se
Sledeći

Izađi mi na teglu: Počinje deveta sezona, a ako je baš vaš ajvar najbolji, prijavite se

Sledeći
Izađi mi na teglu: Počinje deveta sezona, a ako je baš vaš ajvar najbolji, prijavite se
17.08.2022.

Izađi mi na teglu: Počinje deveta sezona, a ako je baš vaš ajvar najbolji, prijavite se

Prethodni
15.08.2022.

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖