• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

CityMagazine
15.08.2022. 1 min Recepti

Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete kulinarski znalac. Lako je.

POTEBNO JE: 6 belanaca, 300 g šećera, kašičica ekstrakta vanile, 500 g malina, 200 g kupina (ili neko drugo voće po želji), 600 ml slatke pavlake, pek papir

PRIPREMA: Kalup u kome ćete peći koru obložite pek papirom, a rernu uključite na 150 stepeni. Jaja, pre pripreme torte, bilo bi najbolje da budu van frižidera makar sat. Razbijte jaja, odvojte žumance od belanceta i belanca umutite u čvrst šne, dodajte malo šećera i vanilu. Nastavite da mutite belanca još pet minuta na najjačoj brzini miksera. Zatim izlijte smesu u kalup i stavite u zagrejanu rernu na sat i 15 minuta.

Izvadite koru i počnite da mutite fil. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, nafilujte ohlađenu koru i tortu ukrasite voćem. Pre služenja tortu dobro ohladite.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

puslica torta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?
Prethodni

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti
Sledeći

Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti

Sledeći
Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti
17.08.2022.

Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti

Prethodni
14.08.2022.

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić
    festival
    Da li se ovo prvi put dešava kod nas: Festival u Srbiji je otkazao izvođača, a fanovi su se zbog toga zapravo obradovali
    CityMagazine
    Exit
    Himna studentskih protesta čuće se večeras na otvaranju Exita: Najpopularnija pesma u Srbiji otvara festival
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖