Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

AUTOR: CityMagazine 15 Aug, 2022
Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete kulinarski znalac. Lako je.

POTEBNO JE: 6 belanaca, 300 g šećera, kašičica ekstrakta vanile, 500 g malina, 200 g kupina (ili neko drugo voće po želji), 600 ml slatke pavlake, pek papir

PRIPREMA: Kalup u kome ćete peći koru obložite pek papirom, a rernu uključite na 150 stepeni. Jaja, pre pripreme torte, bilo bi najbolje da budu van frižidera makar sat. Razbijte jaja, odvojte žumance od belanceta i belanca umutite u čvrst šne, dodajte malo šećera i vanilu. Nastavite da mutite belanca još pet minuta na najjačoj brzini miksera. Zatim izlijte smesu u kalup i stavite u zagrejanu rernu na sat i 15 minuta.

Izvadite koru i počnite da mutite fil. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, nafilujte ohlađenu koru i tortu ukrasite voćem. Pre služenja tortu dobro ohladite.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Najčitanije

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Najnovije - Gastro

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…