• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kokteli u formi sladoleda na štapiću

Kokteli u formi sladoleda na štapiću

Isidora Spasić
18.07.2020. 4 min Recepti

Ima li išta lepše nego tokom toplih letnjih dana spojiti dva uživanja kao što su koktel i sladoled? Naravno da nema! Zamislite svoj omiljeni koktel, kao na primer: Mojito, Pina colada, Bloody Mary, Black Russian, a zatim ga samo preformulišite u sladoled na štapiću. Mi vam dajemo tri neobična recepta, a dalje eksperimentisanje ostaje na vama.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.muydelish.com

Crno vino sa jagodama i čokoladom

Apsolutno niko ne može da odoli kombinaciji vina, jagoda, i čokolade. To je sasvim dovoljan razlog da isprobate ovu ukusnu kombinaciju u formi koktel-sladoleda.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.spoonfulofflavor.com

Sastojci

1 šolja crnog vina (na primer Pinot noir)

450 g jagoda

½ šolje šećernog sirupa

2 kašičice balzamiko sirćeta

170 g crne čokolade

½ kašičice ulja (na primer kokosovog)

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.spoonfulofflavor.com

Priprema

Sve sastojke, osim crne čokolade i ulja, ubacite u blender i dobro izmiksujte. Dobijenu smesu ravnomerno raspodelite u silikonske modle za sladoled, pa zabodite drveni štapić u središte svake. Odložite u zamrzivač na najmanje 6 sati, a najbolje na 24 časa. Otopite crnu čokoladu zajedno sa uljem, izvucite sladolede iz modli, a zatim svaki umočite u čokoladu, tako da pokrije vrh. Brzo rasporedite koktel-sladolede na ravnu posudu prekrivenu pek papirom, i vratite u zamrzivač da se dodatno stvrdnu.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.spoonfulofflavor.com

Bonus savet

Šećerni sirup se pravi tako što se jednaka količina vode i šećera greje na srednje jakoj vatri, sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Pošto se odloži sa strane da se ohladi, sirup je spreman.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.spoonfulofflavor.com

Votka sa gumenim medama

Neobično, zabavno i ukusno su tri reči koje savršeno opisuju dotični koktel na štapiću. Uživajte u njemu na kraju radnog vremena, po mogućstvu na svojoj terasi.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.aspicyperspective.com

Sastojci

1 ¼ šolje votke

1 ¼ gumenih meda

3 šolje gaziranog soka, tipa Sprite ili 7UP

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.aspicyperspective.com

Priprema

Ubacite gumene mede u činiju, pa ih prelijte votkom. Ostavite da odstoje najmanje jedan, a najbolje tri dana. Što su gumene mede duže u votki, više će je apsorbovati, plus će dobiti na volumenu. Gumene mede procedite iz votke, a zatim jednu trećinu rasporedite u modle za sladoled, te prelijte gaziranim sokom tako da dođe do trećine modle. Stavite u zamrzivač na jedan sat, zatim u svaki zabodite štapić, pa opet dodajte gumene mede i gazirani sok u istoj razmeri kao i prethodni put. Ponovo odložite u zamrzivač na sat vremena, pa dodajte poslednji sloj gumenih meda i gaziranog soka. Sačekajte dodatnih sat vremena, i koktel-sladoledi će biti spremni.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.aspicyperspective.com

Bonus savet

Ovo ujedno može biti idealna poslastica za decu, samo naravno izbacite alkohol iz recepta.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.aspicyperspective.com

Tekila sa krastavcem i dinjom

Osvežavajući miks krastavca, dinje i mente savršeno će se uklopiti sa oštrom tekilom. Iskoristite upravo ovo vreme da isprobate pomenuti koktel-sladoled, jer su dinje sada najbolje.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.endlesssimmer.com

Sastojci

1 šolja tekile

½ većeg krastavca

1 manja dinja od oko 400 g

1 kašičica triple sec-a

1 kašičica soka od limete

1 kašičica sirupa od mente

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.pinterest.ie

Priprema

Krastavac i dinju očistite, oljuštite, i iseckajte na komadiće. Ubacite u blender dok ne dobijete finu smesu, a zatim dodajte ostale sastojke, i pustite blender da odradi svoje dodatnih 20-30 sekundi. Sada napunite vaše modle za sladoled skoro do vrha, ubacite u zamrzivač na dva sata, a zatim izvadite i zabodite štapiće u sredinu. Ponovo vratite koktel-sladolede u zamrzivač, da odstoje preko noći. Ako budete imali problem tokom izvlačenja sladoleda, samo donji deo modle provucite nakratko kroz toplu vodu.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.zestysouthindiankitchen.com

Bonus savet

Sirup od mente se pravi slično šećernom sirupu. Iliti, pošto po instrukcijama iz bonus saveta vezanog za prvi recept napravite šećerni sirup, u njega samo na kraju ubacite jednu šolju listića mente. Promešajte, te ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga izvadite listiće, i sirup od mente će biti spreman.

Kokteli u formi sladoleda na štapiću
Foto: www.zestysouthindiankitchen.com

Naslovna slika: www.spoonfulofflavor.com, www.aspicyperspective.com i www.endlesssimmer.com

Oznake:

alkoholdesertikokteliletoosveženjeposlasticesladoledivoce

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Osveženje s okretom: Novi Twist s 0% alkohola
Prethodni

Osveženje s okretom: Novi Twist s 0% alkohola

2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL
Sledeći

2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL

Sledeći
2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL
21.07.2020.

2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL

Prethodni
15.07.2020.

Osveženje s okretom: Novi Twist s 0% alkohola

Osveženje s okretom: Novi Twist s 0% alkohola

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖