Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kokteli u formi sladoleda na štapiću

AUTOR: Isidora Spasić 18 Jul, 2020
Kokteli u formi sladoleda na štapiću

Ima li išta lepše nego tokom toplih letnjih dana spojiti dva uživanja kao što su koktel i sladoled? Naravno da nema! Zamislite svoj omiljeni koktel, kao na primer: Mojito, Pina colada, Bloody Mary, Black Russian, a zatim ga samo preformulišite u sladoled na štapiću. Mi vam dajemo tri neobična recepta, a dalje eksperimentisanje ostaje na vama.

Foto: www.muydelish.com

Crno vino sa jagodama i čokoladom

Apsolutno niko ne može da odoli kombinaciji vina, jagoda, i čokolade. To je sasvim dovoljan razlog da isprobate ovu ukusnu kombinaciju u formi koktel-sladoleda.

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Sastojci

1 šolja crnog vina (na primer Pinot noir)

450 g jagoda

½ šolje šećernog sirupa

2 kašičice balzamiko sirćeta

170 g crne čokolade

½ kašičice ulja (na primer kokosovog)

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Priprema

Sve sastojke, osim crne čokolade i ulja, ubacite u blender i dobro izmiksujte. Dobijenu smesu ravnomerno raspodelite u silikonske modle za sladoled, pa zabodite drveni štapić u središte svake. Odložite u zamrzivač na najmanje 6 sati, a najbolje na 24 časa. Otopite crnu čokoladu zajedno sa uljem, izvucite sladolede iz modli, a zatim svaki umočite u čokoladu, tako da pokrije vrh. Brzo rasporedite koktel-sladolede na ravnu posudu prekrivenu pek papirom, i vratite u zamrzivač da se dodatno stvrdnu.

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Bonus savet

Šećerni sirup se pravi tako što se jednaka količina vode i šećera greje na srednje jakoj vatri, sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Pošto se odloži sa strane da se ohladi, sirup je spreman.

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Votka sa gumenim medama

Neobično, zabavno i ukusno su tri reči koje savršeno opisuju dotični koktel na štapiću. Uživajte u njemu na kraju radnog vremena, po mogućstvu na svojoj terasi.

Foto: www.aspicyperspective.com

Sastojci

1 ¼ šolje votke

1 ¼ gumenih meda

3 šolje gaziranog soka, tipa Sprite ili 7UP

Foto: www.aspicyperspective.com

Priprema

Ubacite gumene mede u činiju, pa ih prelijte votkom. Ostavite da odstoje najmanje jedan, a najbolje tri dana. Što su gumene mede duže u votki, više će je apsorbovati, plus će dobiti na volumenu. Gumene mede procedite iz votke, a zatim jednu trećinu rasporedite u modle za sladoled, te prelijte gaziranim sokom tako da dođe do trećine modle. Stavite u zamrzivač na jedan sat, zatim u svaki zabodite štapić, pa opet dodajte gumene mede i gazirani sok u istoj razmeri kao i prethodni put. Ponovo odložite u zamrzivač na sat vremena, pa dodajte poslednji sloj gumenih meda i gaziranog soka. Sačekajte dodatnih sat vremena, i koktel-sladoledi će biti spremni.

Foto: www.aspicyperspective.com

Bonus savet

Ovo ujedno može biti idealna poslastica za decu, samo naravno izbacite alkohol iz recepta.

Foto: www.aspicyperspective.com

Tekila sa krastavcem i dinjom

Osvežavajući miks krastavca, dinje i mente savršeno će se uklopiti sa oštrom tekilom. Iskoristite upravo ovo vreme da isprobate pomenuti koktel-sladoled, jer su dinje sada najbolje.

Foto: www.endlesssimmer.com

Sastojci

1 šolja tekile

½ većeg krastavca

1 manja dinja od oko 400 g

1 kašičica triple sec-a

1 kašičica soka od limete

1 kašičica sirupa od mente

Foto: www.pinterest.ie

Priprema

Krastavac i dinju očistite, oljuštite, i iseckajte na komadiće. Ubacite u blender dok ne dobijete finu smesu, a zatim dodajte ostale sastojke, i pustite blender da odradi svoje dodatnih 20-30 sekundi. Sada napunite vaše modle za sladoled skoro do vrha, ubacite u zamrzivač na dva sata, a zatim izvadite i zabodite štapiće u sredinu. Ponovo vratite koktel-sladolede u zamrzivač, da odstoje preko noći. Ako budete imali problem tokom izvlačenja sladoleda, samo donji deo modle provucite nakratko kroz toplu vodu.

Foto: www.zestysouthindiankitchen.com

Bonus savet

Sirup od mente se pravi slično šećernom sirupu. Iliti, pošto po instrukcijama iz bonus saveta vezanog za prvi recept napravite šećerni sirup, u njega samo na kraju ubacite jednu šolju listića mente. Promešajte, te ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga izvadite listiće, i sirup od mente će biti spreman.

Foto: www.zestysouthindiankitchen.com

Naslovna slika: www.spoonfulofflavor.com, www.aspicyperspective.com i www.endlesssimmer.com

Najčitanije

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…