• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Kokteli u formi sladoleda na štapiću

Isidora Spasić
18.07.2020. 4 min Recepti

Ima li išta lepše nego tokom toplih letnjih dana spojiti dva uživanja kao što su koktel i sladoled? Naravno da nema! Zamislite svoj omiljeni koktel, kao na primer: Mojito, Pina colada, Bloody Mary, Black Russian, a zatim ga samo preformulišite u sladoled na štapiću. Mi vam dajemo tri neobična recepta, a dalje eksperimentisanje ostaje na vama.

Foto: www.muydelish.com

Crno vino sa jagodama i čokoladom

Apsolutno niko ne može da odoli kombinaciji vina, jagoda, i čokolade. To je sasvim dovoljan razlog da isprobate ovu ukusnu kombinaciju u formi koktel-sladoleda.

Povezani članci

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Sastojci

1 šolja crnog vina (na primer Pinot noir)

450 g jagoda

½ šolje šećernog sirupa

2 kašičice balzamiko sirćeta

170 g crne čokolade

½ kašičice ulja (na primer kokosovog)

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Priprema

Sve sastojke, osim crne čokolade i ulja, ubacite u blender i dobro izmiksujte. Dobijenu smesu ravnomerno raspodelite u silikonske modle za sladoled, pa zabodite drveni štapić u središte svake. Odložite u zamrzivač na najmanje 6 sati, a najbolje na 24 časa. Otopite crnu čokoladu zajedno sa uljem, izvucite sladolede iz modli, a zatim svaki umočite u čokoladu, tako da pokrije vrh. Brzo rasporedite koktel-sladolede na ravnu posudu prekrivenu pek papirom, i vratite u zamrzivač da se dodatno stvrdnu.

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Bonus savet

Šećerni sirup se pravi tako što se jednaka količina vode i šećera greje na srednje jakoj vatri, sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Pošto se odloži sa strane da se ohladi, sirup je spreman.

Foto: www.spoonfulofflavor.com

Votka sa gumenim medama

Neobično, zabavno i ukusno su tri reči koje savršeno opisuju dotični koktel na štapiću. Uživajte u njemu na kraju radnog vremena, po mogućstvu na svojoj terasi.

Foto: www.aspicyperspective.com

Sastojci

1 ¼ šolje votke

1 ¼ gumenih meda

3 šolje gaziranog soka, tipa Sprite ili 7UP

Foto: www.aspicyperspective.com

Priprema

Ubacite gumene mede u činiju, pa ih prelijte votkom. Ostavite da odstoje najmanje jedan, a najbolje tri dana. Što su gumene mede duže u votki, više će je apsorbovati, plus će dobiti na volumenu. Gumene mede procedite iz votke, a zatim jednu trećinu rasporedite u modle za sladoled, te prelijte gaziranim sokom tako da dođe do trećine modle. Stavite u zamrzivač na jedan sat, zatim u svaki zabodite štapić, pa opet dodajte gumene mede i gazirani sok u istoj razmeri kao i prethodni put. Ponovo odložite u zamrzivač na sat vremena, pa dodajte poslednji sloj gumenih meda i gaziranog soka. Sačekajte dodatnih sat vremena, i koktel-sladoledi će biti spremni.

Foto: www.aspicyperspective.com

Bonus savet

Ovo ujedno može biti idealna poslastica za decu, samo naravno izbacite alkohol iz recepta.

Foto: www.aspicyperspective.com

Tekila sa krastavcem i dinjom

Osvežavajući miks krastavca, dinje i mente savršeno će se uklopiti sa oštrom tekilom. Iskoristite upravo ovo vreme da isprobate pomenuti koktel-sladoled, jer su dinje sada najbolje.

Foto: www.endlesssimmer.com

Sastojci

1 šolja tekile

½ većeg krastavca

1 manja dinja od oko 400 g

1 kašičica triple sec-a

1 kašičica soka od limete

1 kašičica sirupa od mente

Foto: www.pinterest.ie

Priprema

Krastavac i dinju očistite, oljuštite, i iseckajte na komadiće. Ubacite u blender dok ne dobijete finu smesu, a zatim dodajte ostale sastojke, i pustite blender da odradi svoje dodatnih 20-30 sekundi. Sada napunite vaše modle za sladoled skoro do vrha, ubacite u zamrzivač na dva sata, a zatim izvadite i zabodite štapiće u sredinu. Ponovo vratite koktel-sladolede u zamrzivač, da odstoje preko noći. Ako budete imali problem tokom izvlačenja sladoleda, samo donji deo modle provucite nakratko kroz toplu vodu.

Foto: www.zestysouthindiankitchen.com

Bonus savet

Sirup od mente se pravi slično šećernom sirupu. Iliti, pošto po instrukcijama iz bonus saveta vezanog za prvi recept napravite šećerni sirup, u njega samo na kraju ubacite jednu šolju listića mente. Promešajte, te ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga izvadite listiće, i sirup od mente će biti spreman.

Foto: www.zestysouthindiankitchen.com

Naslovna slika: www.spoonfulofflavor.com, www.aspicyperspective.com i www.endlesssimmer.com

Oznake:

alkoholdesertikokteliletoosveženjeposlasticesladoledivoce

Povezani članci

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Prethodni

Osveženje s okretom: Novi Twist s 0% alkohola

Sledeći

2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL

Sledeći
21.07.2020.

2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL

Prethodni
15.07.2020.

Osveženje s okretom: Novi Twist s 0% alkohola

Najnovije

Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine
Bend MAiKA objavio novi singl „Kafana Paradis“
CityMagazine
Vikend preporuke 1-3.12.
CityMagazine
Novi španski triler „Sva imena Božja“ uskoro u bioskopima
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖