• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
krem od pistaća
Foto: Shutterstock/Tati Liberta

Krem od pistaća – recept koji ćete želeti da sačuvate

CityMagazine
26.11.2024. 2 min Recepti

Krem od pistaća u poslednje vreme ušunjao se u naše kuhinje i nametnuo kao jedan pravi delikates kome je teško odoleti. Bilo da ga jedete samostalno ili kao deo slatkih peciva, torti i drugih poslastica, ovaj krem neodoljive arome topi se u ustima i uživanje u slatkišima podiže na potpuno novi nivo.

No, ovaj sve popularniji slatkiš vrlo lako možete pripremiti kod kuće, a mi vam u nastavku otkrivamo kako:

Krem od pistaća

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih pistaća (možete kupiti već očišćene)
  • 180 ml punomasnog mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 30 g slanog putera
  • 1 kašika šećera u prahu
Krem od pistaća - recept koji ćete želeti da sačuvate
Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Priprema:

  1. Za početak prokuvajte pistaće kratko – 3 do 4 minuta, da omekšaju.
  2. Zatim ih dobro ocedite, izbrišite čistom kuhinjskom krpom i dobro protrljajte kako biste im skinuli opnicu. Ovaj korak učiniće da vaš krem od pistaća ima lepu zelenu boju, bude gladak i da nema gorkast ukus.
  3. Ovako pripremljene pistaće sipajte u secko, blender ili multipraktik, pa dodajte šećer u prahu i malo mleka. Blendajte oko 5 minuta dok se pistaći ne pretvore u glatku pastu, uz povremeno otvaranje aparata i struganje naslaga pistaća sa ivica.
  4. U međuvremenu, na pari otopite belu čokoladu sa puterom i ostatkom mleka, povremeno mešajući. Kad se čokolada skroz otopi, sklonite sa vatre.
  5. Ovu smesu dodajte pasti od pistaća u blender, pa sve dobro blendajte još nekoliko minuta dok ne dobijete savršeno svilenkast i homogen krem od pistaća.

Ovaj ukusan domaći krem možete jesti samostalno, mackati ga na hleb ili keksiće, ili pak koristiti za pripremu raznih poslastica, torti, sladoleda, kao punjenje za slatka peciva i slično. Uživajte!

Napomene:

  • Za ovaj recept koristite isključivo sirove neslane pistaće.
  • Ovako pripremljen krem od pistaća možete čuvati u frižideru do 7 dana, u hermetički zatvorenoj tegli.

Oznake:

bela čokoladakrem od pistaćapistaćiposlastica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

piletina sa pistaćima
Prethodni

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac
Sledeći

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

Sledeći
Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac
28.11.2024.

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

Prethodni
24.11.2024.

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

piletina sa pistaćima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖