• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
krem od pistaća
Foto: Shutterstock/Tati Liberta

Krem od pistaća – recept koji ćete želeti da sačuvate

CityMagazine
26.11.2024. 2 min Recepti

Krem od pistaća u poslednje vreme ušunjao se u naše kuhinje i nametnuo kao jedan pravi delikates kome je teško odoleti. Bilo da ga jedete samostalno ili kao deo slatkih peciva, torti i drugih poslastica, ovaj krem neodoljive arome topi se u ustima i uživanje u slatkišima podiže na potpuno novi nivo.

No, ovaj sve popularniji slatkiš vrlo lako možete pripremiti kod kuće, a mi vam u nastavku otkrivamo kako:

Krem od pistaća

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih pistaća (možete kupiti već očišćene)
  • 180 ml punomasnog mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 30 g slanog putera
  • 1 kašika šećera u prahu
Krem od pistaća - recept koji ćete želeti da sačuvate
Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Priprema:

  1. Za početak prokuvajte pistaće kratko – 3 do 4 minuta, da omekšaju.
  2. Zatim ih dobro ocedite, izbrišite čistom kuhinjskom krpom i dobro protrljajte kako biste im skinuli opnicu. Ovaj korak učiniće da vaš krem od pistaća ima lepu zelenu boju, bude gladak i da nema gorkast ukus.
  3. Ovako pripremljene pistaće sipajte u secko, blender ili multipraktik, pa dodajte šećer u prahu i malo mleka. Blendajte oko 5 minuta dok se pistaći ne pretvore u glatku pastu, uz povremeno otvaranje aparata i struganje naslaga pistaća sa ivica.
  4. U međuvremenu, na pari otopite belu čokoladu sa puterom i ostatkom mleka, povremeno mešajući. Kad se čokolada skroz otopi, sklonite sa vatre.
  5. Ovu smesu dodajte pasti od pistaća u blender, pa sve dobro blendajte još nekoliko minuta dok ne dobijete savršeno svilenkast i homogen krem od pistaća.

Ovaj ukusan domaći krem možete jesti samostalno, mackati ga na hleb ili keksiće, ili pak koristiti za pripremu raznih poslastica, torti, sladoleda, kao punjenje za slatka peciva i slično. Uživajte!

Napomene:

  • Za ovaj recept koristite isključivo sirove neslane pistaće.
  • Ovako pripremljen krem od pistaća možete čuvati u frižideru do 7 dana, u hermetički zatvorenoj tegli.

Oznake:

bela čokoladakrem od pistaćapistaćiposlastica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

piletina sa pistaćima
Prethodni

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac
Sledeći

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

Sledeći
Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac
28.11.2024.

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

Prethodni
24.11.2024.

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

piletina sa pistaćima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    STRANGER THINGS
    Stranger Things pred finale otkriva da Upside Down nije ono što mislimo: Upozorenje, tekst sadrži spojlere
    CityMagazine
    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖