• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
krofne
Krofne, foto: Berna Safoglu / Alamy / Alamy / Profimedia

Krofne, recept za početnike

CityMagazine
05.02.2024. 1 min Recepti

Evo recepta za pripremu ukusnih krofni.

Sastojci:

500 g brašna
7 g suvog kvasca
250 ml mlakog mleka
60 g šećera
1 kašičica soli
2 jaja
60 g putera (otopljenog)
Ulje za prženje
Šećer u prahu za posipanje

Trik naših baka: Uz ovu caku krofne neće upiti ulje tokom pečenja, a ostaće mekane i preukusne

Uputstvo:

U mlakom mleku razmutite suvi kvasac i ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se ne aktivira.

U velikoj posudi prosejte brašno, dodajte šećer i so.

U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja i otopljeni puter.

Postepeno mešajte sastojke dok ne dobijete glatko testo. Ako je potrebno, dodajte malo brašna.

Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da odstoji na toplom mestu oko 1-2 sata, ili dok se ne udvostruči.

Kada testo udvostruči svoj obim, izručite ga na blago pobrašnjenu površinu i razvijte ga na debljinu od oko 1 cm.

Čašom ili modlom za krofne vadite krugove iz testa.

U velikoj šerpi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Krofne pržite s obe strane dok ne postanu zlatno smeđe.

Izvadite krofne i stavite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.

Posipajte krofne šećerom u prahu dok su još tople.

Vaši ukusni krofni su sada spremni za posluživanje! Uživajte!

Oznake:

krofne

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo
Prethodni

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo

Suvo meso
Sledeći

Taste Atlas proglasio najbolje suvo meso na svetu: Naši su izgleda presolili svoje jer su komšije mnogo bolje prošle

Sledeći
Suvo meso
06.02.2024.

Taste Atlas proglasio najbolje suvo meso na svetu: Naši su izgleda presolili svoje jer su komšije mnogo bolje prošle

Prethodni
04.02.2024.

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖