• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
krofne
Krofne, foto: Berna Safoglu / Alamy / Alamy / Profimedia

Krofne, recept za početnike

CityMagazine
05.02.2024. 1 min Recepti

Evo recepta za pripremu ukusnih krofni.

Sastojci:

500 g brašna
7 g suvog kvasca
250 ml mlakog mleka
60 g šećera
1 kašičica soli
2 jaja
60 g putera (otopljenog)
Ulje za prženje
Šećer u prahu za posipanje

Trik naših baka: Uz ovu caku krofne neće upiti ulje tokom pečenja, a ostaće mekane i preukusne

Uputstvo:

U mlakom mleku razmutite suvi kvasac i ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se ne aktivira.

U velikoj posudi prosejte brašno, dodajte šećer i so.

U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja i otopljeni puter.

Postepeno mešajte sastojke dok ne dobijete glatko testo. Ako je potrebno, dodajte malo brašna.

Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da odstoji na toplom mestu oko 1-2 sata, ili dok se ne udvostruči.

Kada testo udvostruči svoj obim, izručite ga na blago pobrašnjenu površinu i razvijte ga na debljinu od oko 1 cm.

Čašom ili modlom za krofne vadite krugove iz testa.

U velikoj šerpi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Krofne pržite s obe strane dok ne postanu zlatno smeđe.

Izvadite krofne i stavite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.

Posipajte krofne šećerom u prahu dok su još tople.

Vaši ukusni krofni su sada spremni za posluživanje! Uživajte!

Oznake:

krofne

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo
Prethodni

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo

Suvo meso
Sledeći

Taste Atlas proglasio najbolje suvo meso na svetu: Naši su izgleda presolili svoje jer su komšije mnogo bolje prošle

Sledeći
Suvo meso
06.02.2024.

Taste Atlas proglasio najbolje suvo meso na svetu: Naši su izgleda presolili svoje jer su komšije mnogo bolje prošle

Prethodni
04.02.2024.

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖