• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trik naših baka: Uz ovu caku krofne neće upiti ulje tokom pečenja, a ostaće mekane i preukusne
Foto: Shutterstock / Pelagija

Trik naših baka: Uz ovu caku krofne neće upiti ulje tokom pečenja, a ostaće mekane i preukusne

Ivana Milošević
30.01.2024. 1 min Recepti

Ovaj trik za savršeno mekane i slasne krofne se prenosi s generacije na generaciju.

Ako nikada do sada niste pravili krofne, onda vam predlažemo da pokušate da ih pripremite po ovom receptu, jer je idealan za početnike.

Ali, ukoliko je situacija drugačija, a vi ste mnogo puta pokušavali da pravite krofne, ali ste na kraju uvek bili razočarani rezultatom, jer su se krofne utopile u ulju, imamo za vas trik kojim su naše bake uspešno rešile ovaj problem.

Možete da rešite problem na jedan od načina u nastavku:

Prašak za pecivo ili soda bikarbona

Testo premazati tankom masom od brašna, vode i prstohvata sode bikarbone. Ovo stvara zaštitnu barijeru koja pomaže u smanjenju količine ulja koja se apsorbuje.

Dobro osušite testo

Pre prženja testo osušite papirnim ubrusom ili ostavite da odstoji neko vreme na vazduhu. Višak vlage na površini može dovesti do toga da testo upije više ulja.

Prava temperatura

Ulje u kome će se testo peći mora biti dobro zagrejano. Najbolja temperatura je između 180 i 190°C. Takođe, pazite da ne prenatrpate šerpu. Ovo će pomoći u održavanju temperature ulja. Ako je ulje previše hladno, testo će više upijati.

I još jedan trik koji su koristile naše bake…

… trik iz prošlosti kaže da je potrebno u testo dodati malo rakije prilikom mešenja. Ovo bi trebalo da utiče na sadržaj vode u testu i, posledično, na upijanje ulja, piše Metropolitan.si.

Oznake:

domaće krofnekrofne

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

luk
Prethodni

Prženje luka: Ovaj trik treba da zna svako

Šenon (romanesko)
Sledeći

Da li znate šta je šenon? Sjajan je za pire i pun vitamina C

Sledeći
Šenon (romanesko)
01.02.2024.

Da li znate šta je šenon? Sjajan je za pire i pun vitamina C

Prethodni
28.01.2024.

Prženje luka: Ovaj trik treba da zna svako

luk

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖