• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Krompir paprikaš: Recept koji morate da imate
Krompir paprikaš, foto: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Krompir paprikaš: Recept koji morate da imate

CityMagazine
18.09.2023. 2 min Recepti

Jelo na kašiku koje se pravi veoma brzo, a može da bude posluženo kao glavno jelo, sa salatom, a odlično je i sutra.

Njegovo veličanstvo krompir paprikaš.

Sastojci

  • 4 veća krompira (oko 700-800 g)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike slatke crvene paprike u prahu
  • 1/2 kašičice crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje pikantnijeg ukusa)
  • 1 paradajz (ili nekoliko čeri paradajza)
  • So i biber po ukusu
  • 700 ml vode (oko 3 šolje)
  • 500 gr pilećeg mesa (opciono)
  • Peršun ili mirođija za posipanje (opciono)

Uputstvo

Operite, oljuštite i iseckajte krompire na kolutove debljine oko 1 cm. Iseckajte crni luk i beli luk. U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još 1-2 minuta.

Dodajte brašno, slatku crvenu papriku u prahu i alevu papriku (opciono). Dobro promešajte kako bi se začini sjedinili sa lukom. Dodajte isečene kolutove krompira i paprike u šerpu. Promešajte kako bi se krompir i paprika obložili začinima. Dodajte meso seckano na kockice, ako želite paprikaš sa mesom.

Dodajte paradajz isečen na kolutove (ili čeri paradajz na polovine) i promešajte, mada možete da pravite i bez paradajza.

Polako sipajte vodu preko povrća. Dodajte so i biber po ukusu. Promešajte.

Smanjite vatru na nisku i pokrijte šerpu. Kuvajte paprikaš oko 25-30 minuta, ili dok krompir ne postane mekan i povrće se skuva.

Poslužite topao, posut seckanim peršunom ili mirođijom po želji.

Krompir paprikaš je odlično jelo koje se može poslužiti kao glavno jelo uz salatu ili hleb. Uživajte u pripremi!

Oznake:

krompir paprikaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tri leće: Recept za početnike
Prethodni

Tri leće: Recept za početnike

Slavski kolač: Tradicionalni recept
Sledeći

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Sledeći
Slavski kolač: Tradicionalni recept
19.09.2023.

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Prethodni
18.09.2023.

Tri leće: Recept za početnike

Tri leće: Recept za početnike

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖