• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Lazanja iz jednog tiganja: Brzo se sprema, a ukus je jednako dobar kao kod klasične verzije
Foto: Screenshot/Instagram/Marija Mazalin

Lazanja iz jednog tiganja: Brzo se sprema, a ukus je jednako dobar kao kod klasične verzije

Ivana Milošević
18.10.2023. 2 min Recepti

Kreće vam vodica na usta samo pri posmisli na klasičnu, ukusnu lazanju, a nemate vremena za kuvanje ili vam se čini da je recept prekomplikovan? Onda definitivno treba da isprobate ovaj recept za lazanju iz tiganja.

Osim što štede vreme, imaćete upola manje posla. Naime, kod ovog recepta stavljate sve sastojke u tiganj, a na kraju će lazanja imati ukus kao i „klasična“. Ovaj recept je na svom Instagram profilu objavila influenserka Marija Mazalin, a mi vam ga prenosimo u nastavku.

View this post on Instagram

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

Potrebno je:

  • (maslinovo) ulje
  • 1 veliki crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 500g mlevenog mesa
  • 400 ili 500g paradajz sosa po izboru (Basilico, može i Napoletana, salsa ili obična passata)
  • lazanje (7-8 listova)
  • 100g mocarele

Priprema:

  1. Zagrejte ulje, smanjite vatru i dinstajte sitno sekani luk desetak minuta, a 3 minuta pred kraj dodajte i usitnjeni beli luk
  2. Dodajte mleveno meso i pecite ga 5-10min na laganoj do srednjoj vatri mešajući (smanjite vatru ako se lepi za tiganj pa duže pecite)
  3. Umešajte paradajz sos i u istu teglu/pakovanje ulijte vodu i to sipajte u tiganj (400-500ml vode)
  4. Poklopite, stavite na laganiju vatru (tako da stalno malo krčka) i kuvajte 10-15min; povremeno promešajte da se ne lepi za dno i ne gori
  5. Skinite poklopac i sada neka se krčka sve dok većina tečnosti ne ispari, isto povremeno promešajte
  6. Probajte testeninu i ako kojim slučajem nije kuvana, a nema više dovoljno tečnosti da se u njoj kuva – dodajte još oko 200ml vode i tako krčkajte dok se ne skuva
  7. Dodajte mocarelu, poklopite na par minuta dok se ne otopi i promešajte

Prijatno!

Oznake:

lazanjalazanja iz tiganja

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete
Prethodni

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete

Sledeći

Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu

Sledeći
20.10.2023.

Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu

Prethodni
17.10.2023.

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete

Trikovi uz koje ćete uvek dobiti savršeni sos za špagete

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖