Lažni mus od čokolade čiji ćete recept isprobati istog časa
Čokoladni mus, prozračni krema mehuraste i penaste teksture, francuski je klasik sa kojim se ne treba šaliti i olako ga shvatati.
Ovaj ukusni čokoladni krem ukrao je najbolje od klasičnog mosa – sneg od belanaca i čokoladu. Rezultat je krem savršenog ukusa čokolade i lepe lagane teksture, piše Pun Kufer.
Za pripremu ovog deserta potrebno vam je manje od pet minuta, a dobićete dve porcije od količina navedenih u receptu.
Pripremljen krem stavite u frižider najmanje četiri sata pre serviranja. Poslužite je ukrašenu listićima sveže nane, uz šumsko voće i kuglicu sladoleda od vanile.
Sastojci:
Čokolada sa najmanje 60% kakaoa,
3 jajeta, odvojeni belanca i žumanca.
Priprema:
1. Otopite čokoladu na pari u velikoj činiji.
2. Žumanca umešati u otopljenu čokoladu.
3. Umutite belanca u čvrst sneg (ali ne najčvršći).
4. Polako sprijateljite čokoladu i belance: sneg malo po malo stavljajte u činiju sa čokoladom. Nemojte mešati, samo umutite belanca sa čokoladom. Dok na ovaj način ubacite sav sneg u čokoladu, dobićete jednoličnu smesu.
5. Smesu sipajte u šolje ili činije u kojima ćete servirati kremu. Stavite u frižider na najmanje 4 sata, a zatim poslužite.
Prijatno!