• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Lažni mus od čokolade čiji ćete recept isprobati istog časa
Foto: Genry / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia

Lažni mus od čokolade čiji ćete recept isprobati istog časa

CityMagazine
06.05.2024. 1 min Recepti

Čokoladni mus, prozračni krema mehuraste i penaste teksture, francuski je klasik sa kojim se ne treba šaliti i olako ga shvatati.

Ovaj ukusni čokoladni krem ukrao je najbolje od klasičnog mosa – sneg od belanaca i čokoladu. Rezultat je krem savršenog ukusa čokolade i lepe lagane teksture, piše Pun Kufer.

Za pripremu ovog deserta potrebno vam je manje od pet minuta, a dobićete dve porcije od količina navedenih u receptu.

Pripremljen krem stavite u frižider najmanje četiri sata pre serviranja. Poslužite je ukrašenu listićima sveže nane, uz šumsko voće i kuglicu sladoleda od vanile.

Sastojci:

Čokolada sa najmanje 60% kakaoa,

3 jajeta, odvojeni belanca i žumanca.

Priprema:

1. Otopite čokoladu na pari u velikoj činiji.

2. Žumanca umešati u otopljenu čokoladu.

3. Umutite belanca u čvrst sneg (ali ne najčvršći).

4. Polako sprijateljite čokoladu i belance: sneg malo po malo stavljajte u činiju sa čokoladom. Nemojte mešati, samo umutite belanca sa čokoladom. Dok na ovaj način ubacite sav sneg u čokoladu, dobićete jednoličnu smesu.

5. Smesu sipajte u šolje ili činije u kojima ćete servirati kremu. Stavite u frižider na najmanje 4 sata, a zatim poslužite.

Prijatno!

Oznake:

čokoladamus

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

titov omiljeni kolač
Prethodni

Ovo je bio Titov omiljeni kolač, za čiji recept kažu da je bio strogo čuvana tajna

Džem od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat
Sledeći

Džem od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Sledeći
Džem od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat
08.05.2024.

Džem od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Prethodni
05.05.2024.

Ovo je bio Titov omiljeni kolač, za čiji recept kažu da je bio strogo čuvana tajna

titov omiljeni kolač

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖