Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept Manola Blanika za čokoladni praznični mus

AUTOR: CityMagazine 19 Dec, 2021
Recept Manola Blanika za čokoladni praznični mus

Došao je trenutak da se počastimo ukusnom poslasticom, koja ne iziskuje puno sastojaka ni vremena, a vredi svakog zalogaja. Čuveni dizajner obuće priznaje da uživa u ovom slatkom ritualu koji priprema za celu porodicu, mada ima i malu pomoć. Nije ponosan na to što voli slatkiše, ali ovom receptu prosto ne može da odoli.

Sastojci:

2 štangle čokolade
2 kašike maslaca
6 jaja, razdvojiti belanca od žumanaca
80 g, plus 2 kašike šećera
120 ml slatke pavlake
1 do 2 kockice čokolade

Priprema:

Izlomite čokoladu na male komadiće i stavite s maslacem u činiju otpornu na toplinu iznad lonca s kipućom vodom. Mešajte drvenom kašikom dok se sve ne otopi i ne postane glatko. Pustite da se ohladi samo nekoliko minuta pre nego umešate žumanca jedno po jedno. Pazite da mutite dok smesa ne postane glatka pre nego dodate sledeće žumance.

Nakon što ste obavili ovaj deo posla, ostavite činiju sa strane. U posebnoj posudi umutite belanca dok ne postanu lepa i penasta. Postupno dodajte 80 g šećera i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Znaćete da je spremno kada podignete žice iz posude, a smesa ostane nepomična. Mekom lopaticom umešajte belanca u čokoladnu smesu, a zatim ovo ostavite sa strane. U drugoj posudi umitite slatku pavlaku sa ostatkom šećera. Lagano umešajte ovu smesu u čokoladnu, dok se ne sjedini.

Sipajte mus u čaše – možete koristiti čaše za kup, kalupe, čaše za šampanjac, šta god vam odgovara. Pokrijte svaku i ostavite u zamrzivaču najmanje dva sata da se stegne. Ako volite slatko koliko i Manolo Blanik umutite malo slatke pavlake sa šećerom pre nego što poslužite, kojom biste ukrasili mus. Za kraj, pospite malo rendane čokolade, i uživajte u bogatom ukusu.

Izvor: Vogue UK

Fotografije iz naslovnog kolaža: Unsplash

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…