Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Preukusni sočni brauni od bundeve koji morate da probate!

AUTOR: CityMagazine 18 Dec, 2021
Preukusni sočni brauni od bundeve koji morate da probate!

Budući da je bundeva jako zdrava namirnica, njenu sezonu treba maksimalno iskoristiti, dok još uvek traje. Sa druge strane, vreme praznike se bliži, ovih dana se osmišljavaju i testiraju razni recepti koji će zasijati na prazničnoj trpezi. Upravo tim povodom danas vam donosimo recept za svima omiljeni kolač brauni, ali ovoga puta obogaćen, pogađate naravno, bundevom!

Ono što je sjajno u vezi sa ovim receptom jeste što je tu i dalje onaj prepoznatljivi čokoladni ukus braunija koji svi volimo, ali je zato tu i bundeva koja mu daje zdravu notu i posebnu sočnost, zbog koje se ovi kolači prosto tope u ustima. U nastavku pogledajte kako ovu ukusnu i zdravu poslasticu brzo i lako možete pripremiti kod kuće.

Foto: Unsplash

Sastojci za oko 20 komada:

  • 150 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 250 g crne čokolade
  • 150 g putera
  • 300 g šećera
  • 4 jaja
  • 200 g kuvane, oceđene bundeve
  • 200 g kokosovog jogurta
  • 1 kašičica cimeta
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat muskatnog oraščića
Foto: Unsplash

Priprema:

1. U šerpu stavite puter i čokoladu i otopite na laganoj vatri. Dobro promešajte, pa umešajte još 80 g pirea od bundeve.

2. Dodajte 250 g šećera, dobro izmešajte i sačekajte da se smesa malo ohladi. Zatim polako umešajte 3 jaja.

3. U posebnoj posudi pomešajte brašno, so, kakao prah i začine. Dobro promešajte, pa sve sjedinite sa čokoladnom smesom.

4. Pleh obložite papirom za pečenje i ravnomerno sipajte masu.

5. U činiji pomešajte kokosov jogurt, jaje, ostatak šećera i pire od bundeve.

6. Kada dobijete glatku smesu, prelijte je preko izlivene mase u posudi za pečenje.

7. Pecite oko 30-35 minuta na temperaturi od 180° C.

8. Pečen kolač izvadite iz rerne i sačekajte da se ohladi. Zatim isecite na manje komade i poslužite. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Fotografije za naslovni kolaž: Unsplash

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…