Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Jednostavan i ukusan potaž od brokolija

AUTOR: CityMagazine 17 Dec, 2021
Jednostavan i ukusan potaž od brokolija

Zimsko vreme i hladnoća zahtevaju toplu, ukusnu i zdravu hranu koja će nas grejati i našem organizmu obezbediti dovoljno energije i korisnih sastojaka za sve dnevne izazove. Zbog toga je ova sezona idealna za ukusne, kremaste potaže, a pored onih od bundeve, kestena ili karfiola, odličan izbor jeste i potaž od brokolija!

Zbog toga vam ovoga puta predstavljamo ukusan i lak recept upravo za ovo jelo, koje obavezno treba da probate, čak i ako niste preveliki ljubitelj ovog zelenog povrća. Recept pogledajte u nastavku.

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 zgnječena čena belog luka
  • 1 seckana mala ljutika
  • 2 mala brokolija, razdvojena na cvetiće i po potrebi dodatno iseckana
  • 2 šolje bujona od povrća
Foto: Unsplash

Proces:

1. Zagrejte kokosovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani beli luk i ljutiku, pa pržite oko minut.

2. Zatim dodajte cvetiće brokolija i pržite 30 sekundi. Sipajte bujon od povrća, poklopite šerpu i kuvajte oko 15 minuta. Prestanite sa kuvanjem kada brokoli bude dovoljno mekan da ga možete probušiti viljuškom.

3. Sačekajte da se supa malo ohladi, pa štapnim mikserom ili blenderom izmiksajte sadržaj. Poslužite toplo ili hladno uz dodatak malo čilija, svežeg korijandera ili malo pavlake, po želji. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Fotografije za naslovni kolaž: Unsplash

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…