• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta
Foto: Oleksandr Prokopenko / Panthermedia / Profimedia

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

CityMagazine
17.06.2025. 2 min Recepti

Ako volite tiramisu, ali vam se ne da praviti klasičnu verziju sa piškotama i maskarpone sirom – ovaj jednostavni, “lažni” tiramisu biće pun pogodak.

Umesto tradicionalnih sastojaka, koristi se šlag sa aromom ruma ili Amaretta i zlatni Oreo keksi, koji se umaču u crnu kafu.

Priprema traje svega dvadesetak minuta, ne peče se, ali mu je potrebno 24 sata da se stegne u frižideru, piše punkufer.hr.

Kolač podseća na tiramisu, ali ima svoju jedinstvenu aromu i teksturu – i veoma brzo nestaje sa tanjira.

A ako očekujete goste ili znate da ćete poželeti još, odmah duplirajte meru.

Lažni tiramisu – sastojci:

  • 240 ml jake, crne kafe (ohlađene)
  • 2 kašike Amaretta ili ruma za kolače
  • 480 ml pavlake za šlag
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 veliko pakovanje (439 g) zlatnog Oreo keksa (Golden Oreo)
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha

Lažni tiramisu – priprema:

  1. Obložite kalup za hleb ili manji četvrtasti kalup papirom za pečenje, tako da krajevi papira vire sa strana. Premažite papir sprejom za podmazivanje.
  2. U plitkoj posudi pomešajte kafu i Amaretto. Pripremite za umakanje keksa.
  3. U većoj činiji umutite pavlaku za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Miksajte prvo na nižoj brzini tri minuta, zatim na najvećoj dok ne dobijete mekan šlag.
  4. Keks kratko umačite u kafu (ne predugo, da se ne raspadnu) i slažite ih u jedan red na dno pripremljenog kalupa. Po potrebi ih isecite da prekriju celu površinu.
  5. Preko keksa rasporedite trećinu šlaga (ili više, u zavisnosti od broja slojeva koje pravite).
  6. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke – završite slojem šlaga.
  7. Pospite vrh nezaslađenim kakao prahom.
  8. Pokrijte kolač plastičnom folijom i ostavite ga u frižideru najmanje 24 sata.
  9. Oko 45 minuta pre serviranja, stavite kolač u zamrzivač da se dodatno stegne.
  10. Izvadite kolač iz kalupa pomoću papira, isecite na kriške i ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.
  11. Poslužite i uživajte!

Oznake:

tiramisu

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu "oblak kafu", a mi imamo recept
Prethodni

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu “oblak kafu”, a mi imamo recept

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima
Sledeći

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

Sledeći
Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima
18.06.2025.

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

Prethodni
12.06.2025.

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu “oblak kafu”, a mi imamo recept

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu "oblak kafu", a mi imamo recept

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖