• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima
Foto: Shutterstock/siamionau pavel

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

CityMagazine
18.06.2025. 1 min Recepti

Ako volite tradicionalna jela koja se brzo spremaju i još brže pojedu, vreme je da upoznate omak – starinski bosanski doručak koji je nekada bio nezaobilazan na jutarnjoj trpezi.

Iako pomalo zaboravljen, omak je i dalje pravi domaći klasik: jednostavan, zasitan i savršen uz somun ili parče hleba, ali bez kašike – jede se prstima.

Recept za omak – jednostavan i domaći doručak:

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 350 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 kocka maslaca

Priprema:

Na blagoj vatri istopite maslac u tiganju. U posebnoj posudi umutite mleko i jaja, dodajte brašno i so, pa dobro sjedinite sve sastojke.

Kad se maslac zagreje, sipajte smesu u tiganj i neprestano mešajte. Cilj je da omak ostane kremast – ne sme biti prekuvan, niti previše tečan.

Znak da je gotov jeste kada kašikom povučete liniju kroz sredinu – ako se smesa ne razlije odmah, spreman je za serviranje.

Prijatno!

Oznake:

jaja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta
Prethodni

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva
Sledeći

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

Sledeći
Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva
19.06.2025.

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

Prethodni
17.06.2025.

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖