• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva
Punjene paprike, foto: Milovan Radmanovac / Alamy / Profimedia

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

CityMagazine
19.06.2025. 2 min Recepti

Letnje punjene paprike su klasično jelo koje nikada ne izlazi iz mode.

Lako se pripremaju, ne zahtevaju previše sastojaka, a ono što je možda i najvažnije – ukusne su i dan, dva nakon pripreme.

Savršene su za porodični ručak, ali i kao hladno jelo tokom toplih dana.

Mogu se služiti tople, ali i hladne, sa kašikom kisele pavlake ili kriškom hleba.

Zašto svi pričaju o retinol salati? Donosimo vam recept sa šargarepom koji obećava blistavu kožu


Sastojci (za 4 osobe):

8 srednjih paprika (po mogućstvu svetlozelene ili žute, tanke ljuske)400 g mlevenog mesa (mešano ili po želji)100 g pirinča1 glavica crnog luka2 čena belog luka1 veza peršuna1 šargarepa (opciono, za dodatnu svežinu)1 jajeSo, biber, suvi začin (po ukusu)1 kašičica slatke aleve paprikeMalo ulja500 ml paradajz soka ili pelataVoda po potrebi

Profesionalni kuvari otkrili kako prave savršeni tost: Caka je u redosledu, jednu stvar uvek radite pogrešno

Priprema:

Paprike oprati, očistiti od semena i ostaviti da se cede.Crni i beli luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati (ako se koristi).Na malo ulja propržiti luk i šargarepu dok ne omekšaju, pa skloniti s vatre.U većoj posudi pomešati mleveno meso, opran i oceđen pirinač, proprženi luk i šargarepu, sitno seckan peršun, jaje, alevu papriku, so i biber. Sve dobro sjediniti.Paprike napuniti pripremljenom smesom, ali ne do vrha – pirinač će da nabubri tokom kuvanja.Poređati ih uspravno u dublju šerpu ili vatrostalnu posudu.U posebnoj činiji pomešati paradajz sok sa malo vode, posoliti po ukusu i preliti preko paprika tako da skoro budu prekrivene.Kuvati poklopljeno na tihoj vatri oko 45–60 minuta ili peći u rerni na 180 °C oko sat vremena, dok paprike ne omekšaju i pirinač se ne skuva.

Oznake:

punjene paprike

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima
Prethodni

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja
Sledeći

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja

Sledeći
Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja
19.06.2025.

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja

Prethodni
18.06.2025.

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖