• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja
Gulaš, foto: Alena Dvorakova / Panthermedia / Profimedia

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja

CityMagazine
19.06.2025. 2 min Recepti

Kad je napolju vruće, malo ko želi da provodi sate kraj šporeta. Ipak, to ne znači da se mora odustati od pravog kuvanog ručka.

Ovaj brzi gulaš je savršen letnji kompromis – priprema traje manje od sat vremena, a jelo može da se služi i naredna dva, čak i tri dana, ako se kombinuje sa različitim prilozima poput testenine, kuvanog krompira ili pirinča.

Sočan, bogat i pun ukusa, ovaj gulaš je idealno rešenje za sve koji žele domaći obrok bez previše stajanja kraj šporeta.

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva


Sastojci (za 4–6 porcija):

500 g svinjskog ili junećeg mesa (but ili plećka, isečeno na sitnije kocke)1 glavica crnog luka2 čena belog luka2 kašike ulja1 ravna kašika brašna1 kašičica slatke aleve paprike1/2 kašičice ljute paprike (opciono)1 lovorov listSo, biber, suvi začin (po ukusu)400 ml tople vode ili bujona100 ml paradajz soka (opciono, za dodatnu sočnost)

Priprema:

U šerpi sa debljim dnom na ulju propržiti sitno seckani crni luk dok ne omekša (5–6 minuta). Dodati beli luk i kratko propržiti.Ubaciti meso i pržiti dok ne dobije svetlu zlatkastu boju sa svih strana.Dodati alevu papriku, brašno i sve dobro promešati da se napravi lagana zaprška, pa odmah naliti toplom vodom ili bujonom.Dodati lovorov list, začiniti po ukusu i, ako se koristi, dodati paradajz sok za sočniji ukus.Poklopiti i kuvati na srednje jakoj vatri oko 35 minuta, ili dok meso ne omekša. Po potrebi dodati još malo vode.

Savet:

Ovaj gulaš može da se služi istog dana sa testeninom, sutradan uz pirinač, a trećeg dana s kuvanim krompirom ili pireom. Na taj način dobija se raznovrsnost, bez dodatnog kuvanja.
Napomena:

Ako se koristi sitno sečeno meso i dobra šerpa, cela priprema može da se završi za oko 45 minuta. Dovoljno brzo da ne pregreje kuhinju, a opet dovoljno ukusno da zameni višesatno krčkanje.

Oznake:

gulaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva
Prethodni

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

popsi
Sledeći

Popsi, recept za slatke zalogaje koji osvajaju svet

Sledeći
popsi
19.06.2025.

Popsi, recept za slatke zalogaje koji osvajaju svet

Prethodni
19.06.2025.

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖