• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
popsi
Popsi foto: Ingram Publishing, Ingram Publishing / Alamy / Profimedia

Popsi, recept za slatke zalogaje koji osvajaju svet

CityMagazine
19.06.2025. 2 min Recepti

Mali, slatki i dekorativni – popsi, ili cake pops, postali su globalno popularni početkom 2010-ih, naročito zahvaljujući društvenim mrežama i emisijama o dekoraciji kolača. Njihova praktičnost, šarmantan izgled i mogućnost personalizacije za sve prilike (rođendani, venčanja, praznici) učinili su ih omiljenim i kod dece i kod odraslih.

Zapravo, prvi veliki bum doživeli su kad ih je američka blogerka Bakerella počela objavljivati, a ubrzo su ih preuzele i velike poslastičarnice – uključujući i Starbucks.

U nastavku sledi jednostavan recept za domaće cake pops – od sastojaka koje svi već imaju kod kuće.

Viralni recept za sladoled od samo dva sastojka koji obožava ceo TikTok


Popsi, sastojci (za oko 20 komada):

300 g gotovog biskvita (može i kupovni – npr. običan čokoladni kolač, korice, ili višak od torte)100 g krem sira (ili nutelle, ili maslaca sa šećerom)200 g čokolade za glazuru (mlečna, crna ili bela)Šarene mrvice, kokos, seckani lešnici – za dekoracijuŠtapići za ražnjiće, lizalice ili papirne slamke

Priprema:

Gotov biskvit izmrviti rukama ili u blenderu dok se ne dobije „peskasta“ masa.Dodati krem sir (ili drugi krem po izboru) i sve sjediniti rukom ili kašikom dok se ne dobije kompaktna masa koja se lako oblikuje.Oblikovati kuglice veličine oraha i poređati ih na tacnu. Ostaviti ih u frižideru najmanje 30 minuta da se stegnu.U međuvremenu, otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.Štapiće umočiti u otopljenu čokoladu i zatim zabosti u ohlađene kuglice (ovo pomaže da se štapići učvrste).Kada se čokolada na štapićima stegne (oko 5–10 minuta u frižideru), umakati kuglice u čokoladu, lagano ocediti višak i odmah uvaljati u mrvice, kokos ili posuti dekoracijom.Popsi se mogu sušiti uspravno (npr. zabodeni u čašu napunjenu pirinčem ili stiropor), ili položiti na papir za pečenje.

Napomena:

Popsi se mogu praviti i unapred – odlično podnose frižider, a vizuelno izgledaju kao mala umetnička dela. Idealan su izbor za letnje rođendane, proslave, pa čak i kao slatkiš „za poneti“.

Oznake:

popsi

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja
Prethodni

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja

Boranija, recept za letnje jelo bez mesa
Sledeći

Boranija, recept za letnje jelo bez mesa

Sledeći
Boranija, recept za letnje jelo bez mesa
20.06.2025.

Boranija, recept za letnje jelo bez mesa

Prethodni
19.06.2025.

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja

Brzi gulaš za vruće dane: Ručak koji traje više dana, a sprema se bez mučenja

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖