• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Profesionalni kuvari otkrili kako prave savršeni tost: Caka je u redosledu, jednu stvar uvek radite pogrešno
Foto: Shutterstock/kazoka

Profesionalni kuvari otkrili kako prave savršeni tost: Caka je u redosledu, jednu stvar uvek radite pogrešno

Ivana Milošević
15.05.2025. 2 min Gourmet

Tost hleb može biti neverovatno hrskav ako ga pripremite uz pomoć trika koji koriste mnogi kuvari.

Topao tost hleb sa puterom deluje kao nešto najjednostavnije na svetu, ali tost iz restorana često ima neuporedivo bolji ukus. Većina ljudi kod kuće radi istu stvar – prvo tostira hleb, pa ga potom premaže puterom. Međutim, profesionalni kuvari rade upravo suprotno.

Taj mali trik pravi veliku razliku: tost bude hrskav spolja, mekan iznutra, a puter se potpuno upije i dodatno pojača ukus, piše Express.

Profesionalni kuvari otkrili kako prave savršeni tost: Caka je u redosledu, jednu stvar uvek radite pogrešno
Foto: David Cabrera Navarro / Alamy / Profimedia

Metoda pripreme tosta kao iz restorana

Keli Žak, suvlasnica pekare u Nju Orleansu, objasnila je da je trik u tome da hleb premažete puterom pre nego što ga stavite da se peče. Kaže da se puter tako otopi i u potpunosti upije u hleb, što ga čini još ukusnijim. Ako hleb premažete puterom i zatim ga stavite na roštilj ili tiganj, zapravo ga „pržite“ u puteru. Tako pripremljen tost biće spolja zlatno hrskav, a iznutra mekan – baš kao onaj koji se poslužuje u restoranima.

Kod klasičnog načina, gde se hleb prvo tostira pa tek onda premaže puterom, puter zapravo omekša spoljašnji sloj i izgubi se onaj pravi efekat.

Puter bi svakako trebalo da bude mekan, jer mazanje hladnog, tvrdog putera po hlebu nije ni praktično ni prijatno. Najbolje je da ga izvadite iz frižidera i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pre pripreme. Takođe, nemojte štedeti na količini – poenta je da se puter dobro upije u hleb i da se oseti u svakom zalogaju.

Napomena: Puter u tosteru može biti opasan jer se topi i može izazvati požar. Umesto toga koristite rernu sa gornjim grejačem, tiganj ili fritezu na vruć vazduh.

Oznake:

putertost

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Beogradski Burger Festival - Peti put na Kalemegdanu
Prethodni

Beogradski Burger Festival – Peti put na Kalemegdanu

Pasta iz jednog tiganja po receptu Megan Markl zbog koje Italijani dobijaju srčani udar
Sledeći

Pasta iz jednog tiganja po receptu Megan Markl zbog koje Italijani dobijaju srčani udar

Sledeći
Pasta iz jednog tiganja po receptu Megan Markl zbog koje Italijani dobijaju srčani udar
18.05.2025.

Pasta iz jednog tiganja po receptu Megan Markl zbog koje Italijani dobijaju srčani udar

Prethodni
14.05.2025.

Beogradski Burger Festival – Peti put na Kalemegdanu

Beogradski Burger Festival - Peti put na Kalemegdanu

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖