• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Lisnato testo
Lisnato testo, foto: Shutterstock

Lisnato testo, recept bez greške

CityMagazine
24.11.2023. 2 min Recepti

Pravljenje lisnatog testa od nule je izazovan, ali proces koji vam na kraju pruža satisfakciju.

Veoma je zadovoljavajuće posmatrati kako se testo nadima u tankim, delikatnim slojevima, čineći ga savršenim za doručak i za domaća primamljiva predjela.

Ako ste ikada želeli napraviti autentično lisnato testo od nule, koristite ovaj recept!

Ako vaši ukućani vole lisnato testo, a praznici se bliže, napravite domaću verziju, kojoj ne može da priđe ni testo iz najbolje pekare.

Hleb, recept bez mešenja: Treba vam 3 minuta aktivnog napora za najbolji rustični hleb na svetu

Sastojci:

  • 5 šolja brašna za hleb
  • 2 ½ kašičice soli
  • 2 šolje vode, ili po potrebi
  • 2 šolje neslanog putera, na sobnoj temperaturi

Uputstvo:

  1. Pomešajte brašno i so u velikoj posudi. Postepeno dodavajte vodu dok se testo ne sjedini dovoljno da očisti strane posude. Možda vam neće biti potrebna cela količina vode. Oblikujte u ravnu loptu i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta.
  2. Stavite puter između dva lista plastične folije i izlupajte ga u ravnu ploču pomoću oklagije ili nekog drugog teškog predmeta. Stavite u frižider dok ne stegne, otprilike 20 minuta.
  3. Na blago pobrašnjenoj površini razvijte testo u veliki pravougaonik debljine oko 2 cm. Stavite disk hladnog putera u sredinu i preklopite oba kraja tako da je potpuno obavijen testom. Ponovo razvijte testo, pazeći da puter ne probije kroz testo, dok ne postane debljine oko 2 cm.
  4. Preklopite ga u trećine. Ovo je prvo “okretanje”. Rotirajte testo za 90 stepeni i ponovo razvijte u pravougaonik. Preklopite ga tri puta. Do tog trenutka, puter počinje da se zagreva. Stavite testo na pleh. Previnte ga jednom, pa još jednom i prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider najmanje 30 minuta.
  5. Ponovite ovaj postupak valjanja, preklapanja i prevrtanja još dva puta, a zatim stavite u frižider dok se ne stegne. Uvijte i stavite u frižider. Testo je sada spremno za razvijanje i korišćenje u bilo kojem receptu koji zahteva lisnato testo.

Saveti za pečenje:

Razvijte testo što tanje, do 0,5 cm, kako biste napravili peciva. Pecite u zagrejanoj rerni od najmanje na najmanje 200 stepeni C da biste postigli maksimalno nadimanje vašeg lisnatog testa.

Vreme pripreme: 1 sat i 40 minuta

Ukupno vreme: 1 sat i 40 minuta

Porcije: 24

Oznake:

lisnato testo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Zaboravite na zapršku: Zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice
Prethodni

Zaboravite na zapršku: Zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice

pops
Sledeći

Pops, recept bez keksa

Sledeći
pops
24.11.2023.

Pops, recept bez keksa

Prethodni
22.11.2023.

Zaboravite na zapršku: Zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice

Zaboravite na zapršku: Zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖