• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Zaboravite na zapršku: Zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice
Foto: Shutterstock / Martin Turzak

Zaboravite na zapršku: Zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice

CityMagazine
22.11.2023. 1 min Gourmet

Svi znamo da klasična zaprška nije najzdravija opcija i zato vam donosimo nove načine zgušnjavanja zbog kojih će vaša jela biti još ukusnija i daleko zdravija…

Variva i supe su čest gost na jelovnicima u svako godišnje doba. Reč je o laganim jelima prepunim vitamina i divnih, svežih ukusa. Bez obzira na to da li spremate bogata jela koja podrazumevaju i mesne komponente ili pak više volite fini lonac prepun povrća, u jednom delu procesa kuvanja zasigurno će doći do trenutka zgušnjavanja. Zaboravite na zapršku koja će jelo učiniti teškim i nezdravim, i okrenite se jednostavnim alternativama za još ukusnija jela na kašiku.

Umesto zaprške, u lonac ubacite jedan krompir.

Prepolovite ga pa ga tako kuvajte s ostatkom sastojaka. Kada je gotov, izvadite ga iz lonca, dodajte mu malo tečnosti i pomoću viljuške pretvorite krompir u pire. Ubacite ga u lonac, kratko kuvajte i fino, gusto varivo gotovo je lakše nego ikad. Krompir neće promeniti ukus variva, a u isto vreme će vam uštedeti vreme koje bi potrošili pripremajući zapršku.

Osim krompira, možete da usitnite i drugo povrće, ali zbog skroba koji sadrži, krompir će biti sasvim dovoljan. Dodavanje žitarica poput ječma i prosa takođe će pomoći kod zgušnjavanja variva zbog sluzi koju ispuštaju, a ujedno će obogatiti jelo i dodati mu nove nutritivne vrednosti, piše Gastro 24.hr.

Oznake:

krompirzaprškazdrava zaprška

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Mimoza salata
Prethodni

Mimoza salata, originalni recept

Lisnato testo
Sledeći

Lisnato testo, recept bez greške

Sledeći
Lisnato testo
24.11.2023.

Lisnato testo, recept bez greške

Prethodni
20.11.2023.

Mimoza salata, originalni recept

Mimoza salata

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine
    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖