Mafini od jaja i sira koje možete poneti svuda
Mafini su nešto što obično povezujemo sa slatkim, ali postoje i slane varijante koje mogu biti vrlo lake za spremanje, a preukusne.
Pečena jaja su sjajan izbor za doručak – ne samo da su vrlo ukusna već i obiluju belančevinama te odlično zasićuju, prenosi Punkufer.hr.
Ako ujutro nemate vremena za pečenje, možete unapred pripremiti mafine ili slane tortice od jaja i sira, staviti ih u frižider i zagrejati po potrebi.
Možete se poigrati sastojcima pa dodati i komadiće kobasice, slaninice ili neko povrće po želji poput svežih listića spanaća ili paprike.
Mafini od jaja i sira sastojci:
- 12 jaja
- 240 g narendanog čedar sira
- 100 g narendanog parmezana
- ½ čajne kašičice sušenog origana
- ½ čajne kašičice sušenog bosiljka
- so i biber po želji
- biljno ulje za premazivanje kalupa
Priprema:
- Dobro namastite unutrašnjost kalupa za mafine. Ako želite da budete sigurni da se mafini neće lepiti za kalup obložite ih i papirnatim korpicama za mafine.
- Umutite jaja, dobro ih začinite solju, biberom, bosiljkom i origanom.
- Umešajte u smesu i narendani sir.
- Podelite dobijenu smesu na 12 delova i stavite u pripremljeni kalup za mafine.
- Mafine od jaja i sira stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa oko 20 do 25 minuta, odnosno dok vrh ovih slanih tortica ne dobije zlatno-smeđu boju, a jaja su pečena do kraja.
- Poslužite ih samostalno, ili uz priloge po želji.
No Comment! Be the first one.