• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pesto pasta
Foto: Shutterstock/Beliphotos

Pesto pasta, recept za sve omiljene letnje arome u jednom jelu

Marija Arsić Milosavljević
24.08.2024. 2 min Recepti

Pesto pasta je jelo koje na brz, ali vrlo elegantan i prefinjen način objedinjuje sve naše omiljene letnje ukuse u jednom. Nežna testenina u sosu od svežeg bosiljka, pinjola (ili drugih orašastih plodova), belog luka, parmezana i maslinovog ulja…. Mmmmm, je l’ već osećate kako miriše?

Iz tog razloga, odmah prelazimo na pesto pasta recept:

Pesto pasta

Sastojci:

  • 200 g testenine (špagete, pene, fusili ili po izboru)
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, sitno seckan
  • 1/4 šolje pinjola (ili nekih drugih orašastih plodova, blago tostirana)
  • 2 šolje svežeg bosiljka
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • Čeri paradajz ili drugo povrće (po želji)
Pesto pasta, recept za sve omiljene letnje arome u jednom jelu
Foto: Shutterstock/Everyday Clicks

Priprema:

  1. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja dok ne postane „al dente”. Ocedite, ali sačuvajte šolju vode od kuvanja.
  2. U maloj šerpi zagrejte 1/4 šolje maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani beli luk i dinstajte 1 minut, pazeći da ne zagori.
  3. Dodajte pinjole i nastavite da pržite još nekoliko minuta dok ne postanu zlatnosmeđi. Povremeno promešajte kako se ne bi prepržili.
  4. U blender stavite bosiljak, rendani parmezan i tostirane pinjole sa belim lukom. Mešajte dok ne dobijete grubu pastu.
  5. Dok blender radi, postupno sipajte 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja dok ne dobijete glatku smesu, pa sve začinite solju i biberom.
  6. Vratite oceđenu testeninu u šerpu. Dodajte pesto i dobro promešajte. Ako je pesto previše gust, dodajte malo sačuvane vode od kuvanja testenine kako biste razredili sos.
  7. Poslužite testeninu odmah, po želji posutu dodatnom količinom parmezana i svežim bosiljkom.
  8. Po ukusu, možete dodati i čeri paradajz ili drugo povrće za dodatnu boju i aromu i uživanje u preukusnoj pesto pasti može da počne!

Oznake:

pesto pastatestenina

Podeli

Zaprati Autor

Marija Arsić Milosavljević

Esteta i večiti zaljubljenik u minimalizam, modu, umetnost i lepa putovanja. Voli trendove, ali bira klasiku. Veruje da je život lepši uz zagralje, muziku Vlade Divljana i malo fine crne čokolade.

Ostali članci

čizkejk recept sa malinama
Prethodni

Čizkejk recept sa malinama, savršena harmonija slatkog i kiselog

mafini jaja sir
Sledeći

Mafini od jaja i sira koje možete poneti svuda

Sledeći
mafini jaja sir
26.08.2024.

Mafini od jaja i sira koje možete poneti svuda

Prethodni
24.08.2024.

Čizkejk recept sa malinama, savršena harmonija slatkog i kiselog

čizkejk recept sa malinama

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖